Antena Căutare

Superstiții de Valentine's Day 2022. Ce e bine să faci de Ziua Îndrăgostiilor pentru a-ți atrage iubirea și norocul

Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare cu origini occidentale, sărbătorită cu mult drag și la noi în țară. Valentine`s Day este celebrată de sute de ani și există câteva superstiții legate de această sărbătoare pe care cuplurile le respectă. Iată ce ar trebui să facă cineva pentru a atrage iubire, noroc și energie puternică.

colaj de fotografii cu doua cupluri care sarbatoresc valentines day Galerie
Conform superstiţiei din tradiția chineză, este de evitat să se cumpere ceasuri drept cadou - atât de perete cât şi de mână - pentru că este o aluzie directă la trecerea timpului şi la sfârşitul unei relaţii, ceea ce este de prost augur pentru cei îndrăgostiţi. | Shutterstock.com

În credinţa populară, Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, spunea el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea că este nedreaptă şi a continuat să oficieze căsătorii în secret.

O altă legendă spune că Ziua Îndrăgostiților își are originea într-o altă tradiție a Romei Antice și anume în serbările numite Lupercalia, în onoarea zeităților Jono și Pân. Astfel, din timpuri îndepărtate oamenii au început să sărbătorească iubirea cu acest prilej, iar în jurul sărbătorii s-au format și o mulțime de superstiții.

Superstiții de Ziua Îndrăgostiților 2022. Ce nu este bine să-i oferi iubitului sau iubitei tale de Valentine's Day

Conform superstiţiei din tradiția chineză, este de evitat să se cumpere ceasuri drept cadou - atât de perete cât şi de mână - pentru că este o aluzie directă la trecerea timpului şi la sfârşitul unei relaţii.

Acelaşi lucru se întâmplă cu încălţămintea. Deşi mulţi occidentali dăruiesc o pereche de pantofi noi. Un astfel de cadou sugerează ideea de a pleca sau chiar de a fugi de lângă persoana iubită.

Deşi fructele pot părea un cadou obişnuit, chinezii încearcă să le evite pe cele a căror sonoritate deranjează, precum perele, care în limba mandarină s-ar putea traduce prin "a lăsa în spate pe cineva".

O serie de superstiții moderne tind să le înlocuiască pe cele mai vechi. Dacă tăi mărul în jumătate, numărul semințelor pe care le găsești în interiorul mărului îți indică numărul copiilor pe care îi vei avea.

Citește și: Mesaje de Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie 2022. SMS-uri de dragoste pentru iubit/iubită/soț/soție de Valentine's Day

Dacă vei fi trezită din somn de sărutul unei persoane dragi în dimineața Sfântului Valentin, înseamnă că vei avea noroc în dragoste de-a lungul acelui an.

Dacă vezi un stol de porumbei albi în aceeași zi înseamnă că vei avea o căsnicie îndelungată, frumoasă și liniștită. Dacă se întâmplă însă să vezi un liliac, soțul tău va fi cel mai probabil jucător de baseball.

Dacă vezi o veveriță în acea zi, mare atenție la bărbatul cu care te vei mărită. Se crede că va fi un bărbat zgârcit și exagerat de econom.

Marea Britanie are, poate, unele dintre cele mai bizare tradiții și superstiții de Sfântul Valentin. În ziua cu pricina, femeile mănâncă omletă doar din albuș, cu sare și apoi își pun sub pernă patru frunze de dafin, fiecare dintre ele poziționată într-unul dintre cele patru colțuri ale pernei. Astfel, britanicele sunt convinse că-și vor visa ursitul.

Citește și: Mesaje de "La mulți ani". Idei de urări și felicitări speciale pentru zile de naștere și onomastice

Mai mult, tot în Marea Britanie, femeile obișnuiesc ca, de Valentine’s Day să împacheteze într-o bilă de lut numele bărbaților de care sunt atrase. Apoi scufundă bila în apă și se consideră că numele din prima bilă ieșită din apă este cel al ursitului.

Citește și: Mesaje de Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie. SMS de dragoste și felicitări pentru iubit/iubită/soț/soție de Valentine's Day

Tradiția de Sfântul Valentin, din Coreea de Sud, este una cu totul inedită. Pe 14 februarie, persoanele singure poartă doliu. Femeile obișnuiesc să le dea ciocolată bărbaților, urmând ca după o lună, pe 14 martie, masculii să le facă reprezentantelor sexului frumos cadouri mult mai valoroase. Tot atunci, cei care nu au primit nimic pe 14 februarie, comandă mâncăruri cu tăiței negri și își jelesc singurătatea. Iubirea este sărbătorită de mai multe ori într-un an de către coreeni, ei având Ziua Sărutului, Ziua Trandafirului, Ziua Îmbrăţisărilor și multe alte prilejuri de a celebra dragostea.

O femeie și-a cumpărat rochia visurilor și a avut o surpriză uriașă când a ajuns în club. Ce s-a întâmplat pe ringul de ... Mesaje de Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie 2022. SMS-uri de dragoste pentru iubit/iubită/soț/soție de Valentine's Day...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x