Antena Căutare

Ambulanța cu care ar fi fost dus Mario Iorgulescu la aeroport ar fi de stat. Cum a fost înscenată fuga fiului președintelui LPF

Mario Iorgulescu rămâne în Italia, autoritățile române fiind la a treia încercare de a-l aduce în țară. În tot acest timp ies la iveală noi informații despre cum a reușit să părăsească România după teribilul accident.

colaj mario iorgulescu la costum dus de polițiști la tribunal, mario iorgulescu în fața camerelor și microfoanelor presei și mario iorgulescu în fața unui apus de soare
Gino Iorgulescu a folosit o ambulanță de stat pentru a-și transporta fiul la aeroport | Antena 1, Instagram

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor. Pe 11 ianuarie 2024 a fost cel mai recent termen al procesului, însă fiul lui Gino Iorgulescu nu s-a prezentat nici de această dată.

Prin sentința nr. 38/22 din 31 mai 2022, Curtea de Apel din Milano a refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu, susținând că în urma rapoartelor medicale, tânărul nu poate fi transportat.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de omor.

Citește și: Cazul lui Mario Iorgulescu din nou în atenția judecătorilor. Aceștia se îndoiesc de diagnosticele puse în Italia. Ce probe au

Ambulanța cu care a fost dus Mario Iorgulescu la aeroport este de stat. Cum a fost înscenată fuga fiului președintelui LPF

Mario Iorgulescu a fost găsit vinovat în cazul accidentului mortal pe care l-a provocat în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019. El conducea băut, drogat și avea foarte mare viteză. Șoferul pe care l-a accidentat frontal a murit pe loc. Acesta era tată a doi copii mici.

La câteva zile de la producerea accidentului, Mario a părăsit spitalul, contrar recomandărilor medicilor. Acesta a părăsit ulterior țara, ajungând în Italia, unde a fost internat, de-a lungul timpului, la cinci clinici.

Ulterior, au apărut informații cu privire la momentul în care fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a părăsit spitalul din București, unde a ajuns după accidentul pe care l-a provocat.

Mario Iorgulesu a fost scos din mașina de lux oferită de tatăl său de martorii accidentului. O asistentă medicală aflată la fața locului a relatat ce s-a întâmplat: „Era cooperant, spunea că îl doare burta și întreba repetat dacă a murit cineva. Toți încercau să îl liniştească, iar atunci ne-a rugat să îl sunăm pe tatăl lui și ne-a dat numărul, îl știa pe de rost.”

Diagnosticul pus de medici, după ce a ajuns la Spitalul Elias, a fost: „traumatism cranio-cerebral minor, politraumatism, traumatism forte abdominal”.

Gino Iorgulescu a dorit să afle o altă părere medicală, luând în calcul și „pericolul de a contracta vreo infecţie intraspitalicească”. Acesta a profitat de faptul că atât el, cât și fiul său sunt rezidenți în Italia din 2008, astfel că a insistat să-și ducă acolo fiul.

Citește și: Mario Iorgulescu atacă decizia de condamnare: „Vă garantez că nu o să fac o zi de puşcărie.” Când este următorul termen

Mario Iorgulescu a fost externat de două ori înainte de a părăsi România

Conform unei surse, Mario Iorgulescu ar fi fost externat de două ori până ce a părăsit în cele din urmă România. Potrivit datelor din dosar, Mario Iorgulescu a fost externat inițial imediat după ce anchetatorii au ajuns la Spitalul Elias pentru a-l audia.

El a fost transportat cu o ambulanță privată, la Aeroportul Băneasa. Însă, conform notițelor procurorilor, avionul „nu a mai decolat”. Astfel că, Mario a fost readus în incinta spitalului.

Împotriva recomandărilor medicilor, după doar trei zile, Gino Iorgulescu a cerut externarea fiului său. De această dată, o ambulanță de stat i-a asigurat transportul până la aeroport. Mario Iorgulescu a ajuns în aceeași zi la o clinică din Milano.

Pe 23 septembrie 2019, după prima tentativă de părăsire a țării, un medic nota, la rubrica recomandări din fița pacientului: „monitorizare funcţii vitale, EAG (măsurare glucoză), glicemie/6 h, nursing general + respirator, plasture cu nicotină/6 h”.

În decursul aceleași dimineți, Gino Iorgulescu a cerut externarea fiului său, pe proprie răspundere. Biletul de externare a fost semnat la ora 10:00, de doi medici de la Secția de Chirurgie a spitalului. Diagnosticul notat în fișa pacientului este: „politraumatism prin accident rutier (şofer), hemoperitoneu masiv (operat în noaptea de 7/8 septembrie 2019 – n.r.), prin ruptură de mezenter (leon distal) şi ruptură de mezosigmoid”.

Citește și: Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu. Ce face diferența dintre cele două cazuri atât de similare

Procurorul care se ocupă de caz a fost înștiințat de externarea lui Mario Iorgulescu, astfel că Parchtul a cerut detalii despre procedurile medicale pentru transfer. Până să le primească, Mario a fost transportat cu o salvare de stat de tip C2, trimisă de Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov (SABIF), până la Aeroportul Băneasa.

Acest tip de ambulanță este destinată transportului medical asistat al unui pacient aflat în stare critică, fiind dotată cu medic, asistent medical și ambulanțier, dar și cu echipamente de terapie intensivă.

Ambulanța a fost solicitată de un medic de la Spitalul Elias pentru transportarea pacientului Mario Iorgulescu la Aeroportul Băneasa. Întregul cost a fost suportat din bugetul de stat, potrivit SABIF.

În Regulamentul de organizare a Spitalului Elias, externarea la cerere şi transferul pacientului sunt două proceduri distincte. Sursa SABIF precizează faptul că: „nu prea e în regulă să folosești ambulanțe de tip C2, ca să transporţi, la o adresă oarecare, un pacient externat la cerere. El poate fi transportat, dacă e imobilizat, însă cu o ambulanță de transport și doar la domiciliul declarat, în niciun caz la aeroport”.

Citește și: Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare. S-a stabilit viteza pe care o avea în momentul impactului

Mario Iorgulescu a ajuns în cele din urmă în Milano, cu o aeronavă închiriată de la o companie din Turcia. Acesta a fost internat la una dintre clinici.

Conform informațiilor din dosar, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost externat și a părăsit clinica respectivă cu diagnosticul: „autonomie completă motorie și alimentară/nutritivă, conștient, cu tulburări importante de somn și fluctuații ale stării de spirit”.

În prezent, Mario Iorgulescu se află internat într-o altă clinică privată din Italia, medicii și magistrații italieni împiedicând extrădarea acestuia.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

O femeie de 80 de ani din Bacău a sunat la Poliție ca să îi fie aduse medicamentele de la farmacie. Ce răspuns au dat po... Topul celor mai bine plătite joburi din România. Domeniile în care angajații încasează cele mai mari salarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x