Antena Căutare

Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu. Ce face diferența dintre cele două cazuri atât de similare

Cazul lui Vlad Pascu este foarte asemănător cu cel al lui Mario Iorgulescu. Cei doi tineri au ucis alți oameni, urcându-se drogați la volan. Cu toate acestea, cei doi ar putea primi pedepse diferite.

Trei oameni și-au pierdut viața după ce Vlad Pascu și Mario Iorgulescu s-au urcat drogați la volan. Sentința lor poate fi diferită | Youtube

Trei oameni și-au pierdut viața după ce Vlad Pascu și Mario Iorgulescu s-au urcat drogați la volan. Acești tineri din familii foarte înstărite și influente au ucis trei persoane nevinovate.
Atât Vlad, cât și Mario erau drogați la volanul unor mașini de lux achiziționate de părinții lor.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare

La data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul unui autoturism Aston Martin, în valoare de 300.000 de euro, pe care îl primise cadou de la tatăl său, Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario avea o alcoolemie de 1,96 g/l și era sub influența cocainei, atunci când, în urma unei crize de gelozie, a plecat din satul dâmbovițean Gulia, comuna Tărtășești, pentru a ajunge în zona Herăstrău a capitalei.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Cazul lui Mario Iorgulescu din nou în atenția judecătorilor. Aceștia se îndoiesc de diagnosticele puse în Italia. Ce probe au

Acesta a trecut pe roșu în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe cu o viteză de 143 km/l, intrând în coliziune frontală și ucigându-l pe Daniel Vicol, care se afla într-o mașină Audi pe sensul celălalt de mers. Daniel avea 24 de ani și era tatăl a doi copii mici.

Conform unei surse, înainte de impactul cu mașina lui Daniel Vicol, Mario Iorgulescu a atins chiar 162 de km/h când a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe prima bandă, după care a urcat cu partea stângă a bolidului pe un scuar.

După accident, Mario a fost transportat la spital, de unde familia sa l-a dus în Italia, unde l-a internat la cinci clinici diferite. Chiar dacă s-au emis mandate europene de arestare pe numele său, magistrații italieni au refuzat să-l extrădeze. Ei au invocat faptul că starea psihică a lui Mario nu îi permite transportul în țară.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost judecat în lipsă, iar pe 18 octombrie 2023 a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă și executorie.

Citește și: Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare. S-a stabilit viteza pe care o avea în momentul impactului

Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu

În urmă cu câteva luni și la câțiva ani distanță de teribilul accident produs de Mario Iorgulescu, Vlad Pascu a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai.

La data de 19 august 2023, Vlad Pascu, la volanul unui Mercedes SL450 decapotabil, a intrat într-un grup de opt studenți, ucigându-i pe doi dintre ei, pe Roberta, în vârstă de 20 de ani, și pe Sebastian, în vârstă de 21 de ani.

Înainte de a se urca la volan, Vlad Pascu a consumat un coctail de substanțe interzise, în care, potrivit sursei menționate mai sus, erau amestecate mai mult de trei droguri. De asemenea, în momentul producerii accidentului, acesta conducea cu o viteză de peste 100 km/h.

Vlad Pascu, fiul Mirunei și al lui Mihai Pascu, proprietari a 714 imobile, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Citește și: Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare

Ce face diferența dintre cele două cazuri atât de similare

Cazul lui Vlas Pascu se aseamănă cu cel al lui Mario Iorgulescu. Cu toate acestea sunt câteva diferențe care i-ar putea aduce lui Vlad o sentință mai mică decât cea dată în cazul lui Mario.

Sursa menționată mai sus îl citează pe avocatul lui Vlad Pascu, Mihai Rapcea, care clarifică nuanțele din cele două dosare.

Respectivul avocat este specializat în cauze penale, fiind cunoscut ca reprezentant legal al unor persoane sau dosare celebre, precum Dan Diaconescu, Gregorian Bivolaru sau Gabriel Bivolaru ori „Dosarul Rafo”, „Dosarul Mineriadei 13-14 iunie 1990” etc. Mihai Rapcea are 48 de ani și este avocat atât în Baroul București, cât și în cel londonez.

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, un nou gest sfidător la adresa autorităților. Cum s-a filmat în timp ce era săltat de polițiști

Mihai Rapcea declară că: „Modalitatea în care instanțele de judecată analizează cauze similare, dar cu încadrări juridice diferite (n.r. - omor în cazul lui Mario Iorgulescu și ucidere din culpă în cel al lui Vlad Pascu) ale faptelor comise de inculpați diferă în funcție de elementele concrete de fapt ale fiecărei spețe.

Deși în ambele cauze circumstanțele săvârșirii faptelor par să fie identice - ambii șoferi s-au urcat la volan sub influența unor substanțe care le-a afectat capacitatea de a conduce autovehicule, în ambele cazuri au fost morți - diferența dintre infracțiunea de omor și uciderea din culpă o constituie elementul subiectiv al infracțiunii, respectiv forma de vinovăție.

Dacă în cazul omorului simplu se reține cu precădere existența intenției directe, în cazurile de ucidere din culpă elementul distinctiv îl constituie lipsa intenției directe, fapta fiind săvârșită din culpă.

Culpa sau greșeala, în limbajul simplu, este definită ca fiind situația în care făptuitorul săvârșește fapta fără intenția expresă de a produce rezultatul infracțiunii - în cazul de față moartea victimelor - intenția îmbrăcând fie forma neglijenței, când făptuitorul a prevăzut rezultatul faptei sale, dar a sperat, cu ușurință, că acesta nu se va produce, fie nu a prevăzut rezultatul, deși putea și trebuia să îl prevadă.

Citește și: Miruna Pascu arestată preventiv în urma audierilor. Noi dezvăluiri despre fiul acesteia: „Fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină”

Această diferențiere – tradusă în cazul celor două spețe similare - indică faptul că, în cazul lui Mario Iorgulescu, judecătorii au reținut forma intenției directe de a ucide a inculpatului, pe când în cazul lui Vlad Pascu nu au fost identificate probe din care să rezulte existența unei intenții de a ucide, inculpatul urcându-se la volan sub influența drogurilor și conducând cu viteză fără să prevadă că putea lovi oameni aflați pe carosabil, deși putea și trebuia să prevadă acest lucru.”

Schimbări în Codul Rutier. Șoferii români vor fi supuși mai multor controale. De ce riscă să rămână fără permis în doar ... Rezultate Loto 22 octombrie 2023. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x