Antena Căutare

Bomba momentului! Cresc prețurile la pompă! Specialiștii fac previziuni sumbre

Vestea momentului pentru șoferii din România! Un incident din Arabia Saudită va afecta în mod neașteptat prețul la pompă! La ce ar trebui să ne așteptăm?

Vestea momentului pentru șoferii din România! Un incident din Arabia Saudită va afecta în mod neașteptat prețul la pompă! La ce ar trebui să ne așteptăm?

Lumea întreagă este în pragul unei noi crize. Preţul petrolului a explodat după atacurile cu drone asupra rafinăriilor din Arabia Saudită. Şi în România vom resimţi efectele, spun analiştii. În câteva zile, preţul benzinei şi al motorinei au urma să crească cu cel puţin cinci la sută.

Fotografiile din satelit arată dimensiunea distrugerilor suferite de instalaţiile petroliere din Arabia Saudită, în urma atacului de sâmbătă. Cea mai mare rafinărie a ţării a fost scoasă din funcţiune. Atacul a fost revendicat de rebelii din Yemen, împotriva cărora trupele saudite luptă de mai mulţi ani. Rebelii susţin că bombardamentul a fost efectuat de drone.

Operaţiunea a confirmat că avem capacitatea să ţintim obiective vitale şi sensibile din Arabia Saudită.

Statele Unite nu au, însă, niciun dubiu că atacul a fost lansat de Iran. Cel puţin 19 rachete de croazieră au lovit rafinăriile, susţin americanii. Un atac fără precedent care a redus la jumătate producţia saudită şi ameninţă să destabilizeze piaţa mondială.

Bomba momentului! Cresc prețurile la pompă! Specialiștii fac previziuni sumbre

În Europa, cotaţia barilului de petrol a crescut cu aproape 20%. Efectele le vom vedea imediat şi pe piaţa din România, spun analiştii.

O creştere de cinci la sută ar însemna în jur de 30 de bani pe litru. Astfel, motorina ar putea ajunge curând la pragul de şase lei.

Pe termen lung, estimările analiştilor sunt sumbre: dacă lucurile o să rămână aşa, pe o perioadă mai mare de timp, o să observăm o creştere de 7-8-9%.

Jaf la Casa de Pensii Timişoara! Poliţiştii nu au reuşit să-i captureze pe indivizi... Pesta porcină afectează din nou România. Animale sacrificate în Vrancea pentru a stopa răspândirea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x