Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camera în Rahova. Prețul locuințelor din București în 2024

Prețul locuințelor în 2024 a scăzut semnificativ față de anul trecut. Iată cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în Rahova, dar și care sunt cele mai scumpe zone din București.

Mai multe blocuri în București cu pomi pe lângă
Prețul locuințelor în 2024 a scăzut semnificativ față de anul trecut | Shutterstock

Anul 2024 aduce vești bune pentru cei care își doresc să își achiziționeze o casă sau un apartament în București. Prețul unei locuințe în Capitală depinde foarte mult de zona în care aceasta este amplasată.

De asemenea, viitorii proprietari nu trebuie să mai scoată din buzunar sume uriașe de bani pentru viitoarea casă cum se întâmpla anul trecut. Prețurile au scăzut considerabil față de 2023 în imobiliare.

Cât costă în 2024 un apartament în Rahova - Sebastian, din București

Pentru că București este „orașul tuturor posibilităților”, multe persoane iau în considerare achiziționarea unei locuințe aici mai ales de când apartamentele au început să coste mai puțin față de ultimii ani.

În Rahova - Sebastian, în sectorul 5 din Capitală, o locuință cu două camere în luna ianuarie 2024 a ajuns să coste 58.200 de euro. Anul trecut prețul mediu pentru un astfel de apartament ajungea la 64.700 de euro.

Citește și: Amenzi de până la 100.000 de lei pentru proprietarii de apartament care nu respectă legea. Ce nu au voie să facă

Un lucru este cert, s-a înregistrat o scădere pe piața imobiliară de 10%, potrivit datelor portalului Anunțul.ro, prezentate de economica.net.

În ce zone din București se mai pot cumpăra apartamente sub 70.000 de Euro

Zonele din București în care se pot achiziționa apartamente sub prețul de 70.000 de Euro sunt Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea, Grivița-Gara de Nord și Pantelimon. Cei care și-au cumpărat o locuință anul trecut în aceste cartiere din Capitală au fost nevoiți să plătească mai mult.

Unde se găsesc cele mai scumpe apartamente în București

Deși tot mai mulți oameni vin în București din toate colțurile lumii pentru un loc de muncă, traiul în Capitală nu este deloc ușor. Cei care stau în chirie trebuie să scoată din buzunar sume impresionante de bani.

La fel se întâmplă și în cazul celor care își doresc să se mute definitiv în București și iau în calcul cumpărarea unei locuințe. Un detaliu de care trebuie să țină cont viitorii proprietari este zona din care vor să își achiziționeze apartamentul.

Conform sursei citate mai sus, cele mai scumpe locuințe din București se află în zona Unirii. Proprietarii cer în medie 118.000 de euro. De altfel, o scădere considerabilă înregistrată în luna ianuarie, față de aceeași perioadă din 2022, a fost vizibilă pentru Ștefan cel Mare – Tei. Anul acesta, media s-a redus cu 12%.

Citește și: Un bărbat care a cumpărat trei apartamente cu 135.000 de euro a descoperit că locuiau deja oameni în ele. Cum a intervenit poliția

Așadar, un apartament cu două camere în zona Ștefan cel Mare - Tei costă în 2024 aproximativ 72.600 de euro. Prețul mediu pentru o astfel de locuință în luna ianuarie 2023 era de 83.000 de euro.

O scădere considerabilă pe piața imobiliară s-a înregistrat și în Tineretului-Timpuri Noi. De altfel, zona în care apartamentele s-au scumpit în 2024 cu 16% față de ianuarie 2023 este Moșilor. Și locuințele din Pantelimon și Iancului-Mihai Bravu au devenit mai scumpe în anunțuri cu 11% față de anul trecut.

Observator, premiat la Gala pentru Excelenţă în Jurnalism... Jamila a primit verdictul în cazul războiului (la tavă). Ce au decis magistrații în procesul intentat Laurei Laurențiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x