Antena Căutare

Ce a declarat Vlad Pascu în speranța că va schimba decizia luată de Tribunalul Constanța

Vlad Pascu a sperat la o decizie favorabilă a Tribunalului Constanța pentru acest nou termen de judecată. Tânărul de 20 ani a aflat dacă va rămâne sau nu în arest.

colaj Vlad Pascu înconjurat de jurnaliști, Vlad Pascu încătușat dus spre mașina de Poliție și Vlad Pascu ținut de gât de unul dintre polițiști Galerie
Vlad Pascu a aflat decizia magistraților | Antena 1

Vlad Pascu a fost prezent la Tribunalul Constanța pe data de 9 ianuarie 2024 pentru a afla dacă rămân esau nu în arest. Acesta a cerut să fie judecat în libertate pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, Vlad Pascu a mai fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinții săi, într-un alt dosar pentru trafic de droguri, determinarea unei persoane de a da declarații mincinoase sau să nu prezinte probe, cât și pentru punerea la dispoziție a propriei locuințe pentru consum de droguri. Respectivul dosat va fi judecat la Tribunalul București, potrivit News.ro.

Citește și: Vlad Pascu are șansa la o pedeapsă mai mică decât Mario Iorgulescu. Ce face diferența dintre cele două cazuri atât de similare

Ce a declarat Vlad Pascu în speranța că va schimba decizia de Tribunalul Constanța

La finalul lunii decembrie, Judecătoria Mangalia contestase legalitatea arstării preventive a lui Vlad Pascu:

„În baza art. 425 ind 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, ste precizat în minuta instanței.

Citește și: Tatăl lui Sebi ridică un monument la locul tragediei din 2 Mai. Declarațiile cu ochii în lacrimi făcute de părinte

Tânărul de 19 ani se află în arest preventiv din data de 20 august. Cu o zi înainte, acesta a spulberat un grup de 8 tineri lângă stațiunea 2 Mai, din Constanța. Vlad Pascu a luat viața a doi tineri în noaptea respectivă: Sebastian Olariu, în vârstă de 21 de ani, și Roberta Dragomir, în vârstă de 20 de ani.

În urma expertizei s-a constatat că tânărul conducea cu peste 100 km/h în momentul producerii accidentului mortal.

Acesta a sperat ca la termenul de judecată din 9 ianuarie 2024 magistrații să accepte cererea de a fi plasat în arest la domiciliu, însă magistrații au hotărât să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile, la Penitenciarul Poarta Albă.

Citește și: Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare

Conform unei surse, alături de Vlad Pascu în sala de judecată a fost și tatăl său, Mihai Pascu. Vlad a pledat în fața magistraților astfel:

„Aș vrea să vă spun că am conștientizat gravitatea faptei pe care am comis-o și că solicit arestul la domiciliu pentru a putea să mă pregătesc, pentru a urma cursurile unei facultăți. Sunt conștient că voi primi o pedeapsă cu executare, în baza legii Anastasia, și vreau să ies un om mai bun din această situație. Sunt conștient că arestul la domiciliu vine cu niște obligații pe care mi le asum.”

Cu toate acestea, judecătorii au decis ca Vlad Pascu să-și petreacă și următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cum trăiește cea mai înaltă femeie din lume. Rumeysa Gelgi are 2,16 metri și doar 27 de ani... Femeia care s-a îmbogățit după ce dentistul i-a distrus dantura. Suma uriașă cu care a fost despăgubită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x