Antena Căutare

Ce minune a avut loc în urma incendiului dintr-o mănăstire. Ce au observat pompierii: „Ne-am făcut cu toții cruce”

Ce minune a avut loc în urma incendiului puternic izbucnit de curând la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava. Atunci când pompierii au cercetat locul, au rămas complet uimiți de ceea ce au găsit. Iată ce au povestit!

calugar maini
Ce minune a avut loc în urma incendiului de la Mănăstirea Podu Cosnei din Suceava | Pixabay

În urma incendiului violent care a izbucnit recent la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava, salvatorii veniți la fața locului au povestit că au asistat la o reală minune ce s-a întâmplat în lăcașul de cult. Flăcările au cuprins o mare parte din clădire, însă pompierii au fost uimiți de ceea ce au găsit abia după, la fața locului.

Citește și: Papa Francisc, operat de urgență, în decursul zilei de astăzi. Ce spune Vaticanul despre starea lui de sănătate

Ce minune a apărut la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava, după incendiul puternic

La finalul lunii precedente, Mănăstirea Podu Coșnei a fost ținta unui incendiu puternic, iar chiliile călugărilor au ars atunci în întregime. Flăcările au mistuit mare parte din edificiu, însă mare le-a fost mirarea salvatorilor atunci când au început să caute printre rămășite, la rugămintea starețului mănăstirii.

Pompierii au avut parte de o surpriză atunci când au observat că în urma flăcărilor care au făcut totul scrum în jur, inclusiv chiliile călugărilor și biserica veche, moaștele Sfântului Ioan Cel Nou din Suceava au rămas neatinse. Starețul mănăstirii i-a rugat pe pompieri să încerce găsească moaștele, iar aceștia au rămas complet uimiți atunci când și-au dat seama că acestea nu au fost deloc atinse de flăcări.

Inițial, pompierii i-au spus starețului că sunt șanse mici ca racla să mai fie întreagă. Însă, acesta a insistat, iar moaștele au fost găsite intacte, fără nicio urmă de flăcări. În schimb, în jurul, totul s-a transformat în scrum, inclusiv acoperișul mănăstirii.

„Ne-am făcut cu toții o cruce mare și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni pe care le-am tot trăit pe pielea noastră, când au mai ars lăcașuri sfinte. Evident, cel mai liniștit - nu că l-am fi văzut agitat vreo clipă - era părintele stareț Filotei”, a scris Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava, pe rețelele de socializare.

Citește și: Care este adevăratul nume al lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a vrut să scape rapid de numele primit la naștere

De la ce a pornit incendiul de la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava

Incendiul de la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava a fost unul violent, care a distruc complet chiliile clăugărilor și biserica veche. Cu toate acestea, celelalte construcții au rămas neatinse de flăcări și, din fericire, nu au existat nici victime.

Primele informații au arătat că totul s-ar fi întâmplat din cauza unui scurtcircuit din interior. La fel ca în cazul altor incendii, flăcările au izbucnit de la acoperiș, iar acesta a ars în întregime.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la conductor electric defect”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Rezultate Loto 8 iunie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Avertisment RO ALERT: Ce zonă din România a fost invadată de șerpi. Ce amendă primesc cei care îi ucid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x