Antena Căutare

Ce probleme cu legea a avut Vlad Pascu, care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai. Informații din dosar

Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, nu e la prima tangență cu drogurile. O arată documentele de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, din dosarul în care băiatul a fost cercetat pentru posesie de substanțe interzise.

colaj de imagini cu vlad pascu si masina avariata in urma accidentului din 2 mai Galerie
Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, nu e la prima tangență cu drogurile. O arată documentele de pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, din dosarul în care băiatul a fost cercetat pentru posesie de substanțe interzise.

Avocata lui Vlad Pascu a fost întrebată dacă a fost pentru prima oară când clientul său a consumat droguri.

„Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, preciza Luminiţa Popescu în fața jurnaliștilor prezenți. Însă clientul său, Pascu Vlad, nu este la prima tangență cu substanțele interzise.

Despre părinți, avocata afirma: „Am spus că sunt oameni simpli, oameni care nu au crescut un copil răsfăţat căruia i-au dat bani pentru droguri.”

Și totuși, în februarie 2022, când băiatul avea doar 18 ani și era elev, a fost prins cu substanțe interzise și i s-a deschis dosar penal.

Citește și: Cu ce s-ar ocupa părinții lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Monica Tatoiu: ”Tatăl lui mă amenința și mă înjura”

Ce probleme cu legea a avut Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai

Potrivit deciziei instanței, Vlad Pascu a fost depistat, pe data de 3 februarie 2022, cu 0,68 grame de canabis pentru consum propriu. Atunci, pe numele lui, DIICOT a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

”Astfel, coroborând procesul-verbal de depistare întocmit la data de 03.02.2022 cu concluziile raportului de constatare tehnico – științifică, judecătorul de cameră preliminară constată că intimatul ##### ##### - #### a deținut, în vederea consumului, 0,68 g cannabis faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000, sancționată cu pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau amendă.”, se arată în documentul citat anterior.

După aproape un an de cercetări, pe data de 21 decembrie 2022, procurorii au renunțat să-l urmărească penal.

Au invocat, printre altele ”cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, procurorul a apreciat că nu există un interes public în urmărirea în continuare a suspectului, impunându-se soluția de renunțare la urmărirea penală.”

Când a închis dosarul, DIICOT nu i-a impus lui Vlad Pascu să urmeze vreun program de consiliere, pentru a renunţa la consumul de droguri. Soluția DIICOT a fost confirmată de Tribunalul București: „Urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse, elementul material (deținere) nefiind în măsură să releve un mod elaborat de comitere a faptei, prin mijloace de natură să indice un pericol social ridicat”.

UPDATE 22 AUGUST 2023: Nu este singurul dosar al lui Vlad Pascu, precizează DIICOT.

”În fapt, la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiţă de hârtie de culoare alba şi o punguţă din material plastic transparent conţinând cantitatea totală de 0,39 grame canabis. Prin ordonanţa din 30.10.2019 s-a adoptat în acest dosar o soluţie de clasare cu privire la infracţiunea de deţinere, fără drept , de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 cu motivarea că potrivit art. 113 alin. 1 Cod penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”, precizează DIICOT.

Citește și: Cum se simte CRBL după accidentul de motocicletă suferit de curând. Ce a transmis cu privire la acest eveniment

Astfel, Vlad Pascu a scăpat de proces și nici nu a fost obligat să ia măsuri pentru a sta departe de substanțele interzise.

În urmă cu câteva zile, tot sub efectul acestora, lovea din plin un grup de tineri, care se bucurau de vacanța la mare. Nu aveau să știe că, pentru doi dintre ei, avea să fie ultima.

Alți trei tineri, cu vârste între 19 și 20 de ani, au fost răniţi. Fără să realizeze ce a făcut, căci le-a mărturisit polițiștilor că ar fi lovit o pasăre sau o vacă, Pascu a părăsit locul accidentului.

La scurt timp, oamenii legii l-au găsit în stațiunea Vama Veche. Aparatul drugtest a arătat că tânărul de 19 ani a consumat cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Cu ce s-ar ocupa părinții lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Monica Tatoiu: ”Tatăl lui mă amenința și mă ... Declarațiile părinților tânărului care a provocat tragedia de la 2 Mai. Ce spun Miruna și Mihai Pascu despre tragedie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x