Antena Căutare

Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent în sală

Ancuța Ioana Popoviciu este magistratul care a fost însărcinat cu soluționarea dosarului accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, în care au murit doi tineri.

colaj de imagini cu judecatoarea ancuta ioana popoviciu si tatal lui sebi olariu Galerie
Ancuța Ioana Popoviciu este magistratul care a fost însărcinat cu soluționarea dosarului accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, în care au murit doi tineri.

Gafă de proporții a judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a primit cazul lui Vlad Pascu, care a ucis doi tineri în accident produs la 2 Mai.

Magistratul a strigat numele lui Sebi Olariu, unul dintre tinerii uciși în accident. S-a întâmplat când făcea prezența și a reușit să stârnească revoltă în sala de judecată.

Auzind rumoarea celor prezenți în sală, judecătoarea a fost surprinsă: “A decedat o victimă?”, “Au decedat două”, a răspuns o voce din public.

Tatăl lui Sebi a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023.

"Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală... Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul", a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Citește și: Sebi, tânărul ucis în accidentul produs de Vlad Pascu, avea o camera GoPro care înregistra în momentul impactului. Ce se aude

Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent în sală

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoarea Mangalia din martie 2022. Anterior a activat la Judecătoria Ineu.

În declarația de avere, conform Mediaflux, judecătoarea a menționat că deține trei proprietăți, printre care un teren de 338 metri pătrați, în Beiuș, dobândit prin donație în 2007. De asemenea, are o casă de locuit de 68 de metri pătrați în Bihor, obținută tot prin donație în anul 2007.

Magistratul mai deține două apartamente de 48 de metri pătrați în Mangalia, unul cumpărat cu bani cash și altul prin credit ipotecar, reiese din documentul depus în iunie 2023.

La secțiunile ”autovehicul” și ”bijuterii, obiecte de artă și de cult”, Ancuța Ioana Popoviciu nu a completat nimic. Aceasta deține un singur cont bancar, în care se aflau 1000 de lei la data depunerii declarației.

În declarația de avere sunt trecute patru credite, cu o valoare totală de peste 551.000 de lei, cu perioade de rambursare între 2026 și 2047.

Citește și: Cine e tânăra cu care Vlad Pascu se filma când luau substanțe ilegale. Ar avea legătură cu un celebru arbitru care a murit în 2020

În privința veniturilor rezultate din salarii, suma totală declarată, anuală, este de 28.738 de lei ca judecător la Judecătoria Ineu, 109.554 lei ca judecător la Judecătoria Mangalia la care se adaugă două diferențe salariale a câte 16.726 de lei, respectiv 1.615 lei.

Astfel, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu primește lunar, în medie, 13.052 de lei, echivalentul a circa trei salarii medii nete pe economie.

Ce studii are Ancuța Ioana Popoviciu

Iată ce studii are judecătorea care se ocupă de soluționarea dosarului accidentului de la 2 mai, provocat de Vlad Pascu:

  • 2002 - 2006 Facultatea de Ştiinţe Juridice în domeniul Drept, specializarea Drept, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Universitatea din Oradea.
  • 2006 - 2008 Masterat în domeniul Drept, specializarea Drept privat, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Universitatea din Oradea
  • octombrie 2009 - iunie 2011 Institutul Național al Magistraturii.

În ceea ce privește locurile de muncă anterioare, în CV-ul Ancuței Popovici se regăsesc următoarele:

  • ianuarie 2007 - ianuarie 2009 consilier juridic SC Framicol SRL, Oradea
  • ianuarie 2009 - octombrie 2009 avocat stagiar în Baroul Bihor, Oradea
  • octombrie 2009 - iunie 2011 auditor de justiţie, Institutul Național al Magistraturii
  • iulie 2011 - februarie 2013 Judecător stagiar la Judecătoria Ineu
  • februarie 2013 - prezent Judecător definitiv la Judecătoria Ineu
  • martie 2022 - prezent judecător la Judecătoria Mangalia.

Citește și: Vlad Pascu și părinții lui, Miruna și Mihail, trimiși în judecată de DIICOT. Ce capete de acuzare are fiecare

Ancuța Ioana Popoviciu a fost sancționată recent

În mai 2023, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară a soluționat dosarul privind abaterea disciplinară a judecătorului Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia. Aceasta a primit doar avertisment.

Potrivit Ziuaconstanta, avertismentul a fost aplicat pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din același act normativ.

Prevederea legală face referire la face referire la „exercitarea funcției cu gravă neglijență“, iar articolul 272 vorbește despre faptul că „există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual“.

”Admite în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspectia Judiciară împotriva pârâtei Popoviciu Ioana-Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia.

În baza art.273 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtei Popoviciu Ioana-Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia sancțiunea disciplinară constând în „avertisment” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din același act normativ.

Respinge acțiunea disciplinară formulată de Inspectia Judiciară împotriva pârâtei Popoviciu Ioana-Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.271 lit. g) teza I și art.271 lit.l) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.”, arată decizia Consiliului Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară, conform ziarulamprenta.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cu cât s-au scumpit florile înainte de 1 Martie. Cât costă un buchet de lalele în 2024... Rezultate Loto 22 februarie 2024. Report în valoare de peste 6,84 milioane de euro la Loto 6/49 după extragerile de joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x