Antena Căutare

Google a lansat un doodle nou pe 15 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația

Google a lansat astăzi, 15 martie 2024, un nou doodle pentru a celebra Ziua Națională a Ungariei.

imagine cu doodle-ul google pt 15 martie
Pe 15 martie 2024, Google a lansat un nou doodle cu ocazia Zilei Naționale a Ungariei | Google Doodle

Doodle-ul cu steagul Ungarieri care flutură pe un fundal cu natura la răsărit este astăzi în cinstea Zilei Independenței Ungariei.

Doodle-ul de astăzi celebrează ziua de 15 martie 1848 când poetul Sandor Petofi s-a alăturat unui grup de patrioți de la Muzeul Național din Ungaria și a recitat cele 12 puncte ale Revoluției, care reprezenta o listă de cereri democratice.

Google Doodle pentru celebrarea Zilei Naționale a Ungariei

Lista rămâne în continuare unul dintre cele mai importante texte din istoria Ungariei. Pe această listă se regăseau libertatea alegerii unei religii, reprezentarea legală în mod egal pentru toți cetățenii, libertatea presei și taxe egale.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 29 februarie 2024, cu un doodle special, vizibil și în România. Ce reprezintă animația cu broscuță

Pasiunea poporului ungar pentru idealurile trecute pe lista celor 12 puncte a dus la Revoluția Ungară pentru obținerea independenței și numirea în funcție a primului ministru. Punctul culminat al Revoluției a demonstrate puterea unui popor unit și ungurii de astăzi sunt în continuare inspirați de acești naționaliști care au luptat pentru un viitor mai sigur, mai strălucit.

Muzeul Național din Ungaria rămâne locul de sărbătoare al ungurilor de Ziua Națională, pe 15 martie. În această zi, poporul cântă imnul national și oficialii locali țin discursuri, în timp ce cetățenii aduc coronae de flori la mormintele celor care au luptat pentru libertatea lor.

Citește și: Google a lansat un doodle de 1 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu dragon și flori

Mulți îi celebreză pe strămoșii lor purtând kokarda, niște panglici cu roșu, alb și verde, culorile drapelului, care flutură de Ziua Independenței.

Rezultate Loto azi, 14 martie 2024. S-a câștigat marele premiu la Joker. Ce sume sunt puse în joc la tragerile de dumini... Rezultate Loto azi, 17 martie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x