Antena Căutare

Înșelătoria de pe Facebook ce a făcut numeroase victime printre români! Totul pornește de la donarea unei mese de machiaj

Tot mai mulți români au devenit, în ultima vreme, victime ale unei înșelătorii de pe Facebook. Totul pornește de la o tânără care dorește să doneze o masă de machiaj.

sigla facebook Galerie
O înșelătorie pe Facebook a devenit virală și mulți român cad victime | sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o noutate faptul că rețeaua Facebook oferă cele mai surprinzătoare lucruri. Ne ajută să menținem legătura cu cei pe care îi știm, ne ajută să aflăm informații și vești, dar ne și expune la numeroase pericole.

Recent, pe internet a început să circule o înșelătorie în plasa căreia au picat numeroși români din toată țara. Totul pornește de la o tânără care susține că donează o masă de machiaj, cu numeroase produse cosmetice.

Înșelătoria de pe Facebook ce a făcut numeroase victime printre români! O tânără anunță că donează o masă de machiaj și zeci de oameni sunt păcăliți

Pe diferite grupuri de Facebook precum Freecycle sau Cetățean Sector 3 au apărut niște anunțuri în care o tânără cu un nume aparent românesc dezvăluie faptul că donează o masă de machiaj.

Citește și: Noua metodă prin care românii pot fi înșelați pe Facebook. Ce mesaje te pot induce în eroare și să te lase fără bani

„Donez masă de make-up artist și machiaje originale cu predare în Bacău, trimit și prin poștă. Detalii despre masă: Are 160x58x158 cm, făcută pe comandă în Germania acum o lună. Detalii despre machiaje: Morphe, Jefree, Too Faced, Huda Beauty, Rare Beauty și YSL. Se potr trimite împreună sau separat, rog să nu fie luate pentru vânzare”, se arată în anunț.

Cei care cad în plasa acestui mesaj îi dau mesaj femeii și aceasta îi pune să trimită banii de transport, dar apoi blochează utilizatorii cu care a discutat.

Văzând cât de bine arată masa de machiaj, dar și câte produse cosmetice scumpe sunt oferite, mulți cetățeni au picat în plasă și au trimis un mesaj tinerei care i-a păcălit pe mulți că are intenții bune.

Citește și: Atenție la această tehnică! Înșelătorie cu un apartament de închiriat în Sibiu. Cum au fost păcăliți nouă chiriași

Ulterior, aceasta explica faptul că are nevoie de bani pentru a plăti transportul și mulți o credeau, mai ales că suma de transport depășea, în teorie, cu mult valoarea obiectelor donate. Când oamenii cereau apoi informații, tânăra îi bloca și aceștia nu mai puteau lua legătura cu femeia care dona masa de machiaj și diferitele produse de make up.

Același anunț a apărut pe numeroase grupuri de Facebook și nu puțini au fost cei care au picat în plasă. Mai mult decât atât, înșelătoria a fost propagată de pe mai multe conturi de Facebook cu nume similare.

Minivacanță la finalul lunii martie. Sunt prevăzute câteva zile libere în Codul Muncii... O influenceriță a fost ținta unei fraude bancare. Care este cea mai nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x