Antena Căutare

Mai multe femei, victime ale unui interviu de angajare. Printre ele, și o româncă: „Mi-a cerut să-mi ridic rochia”

Trei femei au declarat pentru o publicație că procesul de recrutare a fost inconfortabil încă de la început. Printre ele, se află și o româncă.

imagine femeie aeroport
Mai multe femei, victime ale unui interviu de angajare. Printre ele, și o româncă | Shutterstock

Mai multe femei au acuzat o agenție de recrutare stewardese pentru compania aeriană Kuwait Airways că le-au constrâns să se dezbrace pentru a putea lua interviul de angajare.

Astfel, recrutorii au respins femeile care purtau ochelari și aparat dentar și care aveau alunițe și cicatrici vizibile, potrivit publicației spaniole El Diario, citată de Insider.

Citește și: Femeia cu cel mai mare posterior din lume, trup fără secrete. Cum arată când renunță la haine. Imaginile i-au uimit pe privitori

Mai multe femei, victime ale unui interviu de angajare. Printre ele, și o româncă: „Mi-a cerut să-mi ridic rochia”

Departamentul Muncii din Spania investighează agenția de recrutare Meccti în urma afirmațiilor apărute în publicația El Diario.

Femeile care speră să devină însoțitoare de bord la Kuwait Airways au spus că li s-a ordonat să se dezbrace până la lenjerie.

Mariana, în vârstă de 23 de ani, a spus pentru El Diario că i s-a cerut să se dezbrace și să rămână doar în sutien, fustă și chiloți, în timp ce o altă doamnă din personalul de recrutare nota într-un caiet. „M-am simțit ca la grădina zoologică”, a spus Mariana.

Incidentul a avut loc la un hotel din Madrid, Spania, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare pe care Meccti, care se consideră ca fiind cea mai mare agenție de recrutare a însoțitoarelor de bord din lume, l-a organizat.

Trei victime au declarat pentru El Diario că procesul de interviu a fost inconfortabil încă de la început.

Citește și: Femeia cu cei mai spectaculoși sâni recomandă fanilor să se uite la ei pentru că le face bine la sănătate: „Deja mă simt mai bine”

Recrutorii le-au întrebat pe unele femei dacă ar fi dispuse să slăbească, iar pe altele dacă ar fi dispuse să se mai îngrașe.

Mariana a declarat pentru El Diario că doar trei din cele aproape 60 de persoane care au participat la eveniment erau bărbați. Recrutorii i-au refuzat până la urmă motivând că acea companie aeriană a angajat doar bărbați din Kuwait (Orientul Mijlociu).

Recrutorii le-au cerut ulterior candidatelor selectate să intre separat într-o cameră, acolo unde o femeie din personalul de recrutare le-a cerut să se dezbrace.

Bianca, o însoțitoare de bord în vârstă de 23 de ani din România, a declarat pentru El Diario că „prima fată care a intrat a ieșit plângând”. Celorlalte li s-a spus același lucru, să rămână în lenjerie intimă. Româncei i-a fost greu să creadă, până când a simțit pe pielea ei momentele de groază.

Când Bianca a intrat în cameră, recrutoarea a rugat-o să-și ridice rochia: „Am tras-o puțin în sus, chiar deasupra genunchiului, dar ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea fermoar la spate și mi-a cerut să o trag până la talie, așa că am rămas acolo doar în sutien", a spus Bianca.

Recrutoarea a motivat faptul că voia să vadă dacă are semne din naștere sau tatuaje.

María, o studentă în vârstă de 19 ani, a pățit același lucru. Mai întâi, și-a dat jos bluza și a rămas într-o pereche de pantaloni, apoi invers. Astfel, recurtoarea s-a uitat la fată de sus în jos.

În anunțul de recrutare al agenției Meccti scrie că candidatul/a potrivit/ă trebuie să aibă cel puțin 1.70 metri înălțime, o greutate și înălțime proporționale, dar și o imagine generală excelentă.

Departamentul Muncii din Spania a deschis o anchetă cu privire la etapele de angajare ale Meccti.

Joaquín Pérez Rey, secretarul de stat al Spaniei pentru ocuparea forței de muncă, a descris presupusa conduită a recrutorilor drept „un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei”.

Aproape 2,8 tone de carne au fost retrase de la consum dintr-o piață cunoscută din București. Ce au găsit inspectorii AN... Un tânăr din București și-a înscenat răpirea pentru ca mama lui să-i plătească 1500 de euro răscumpărare. Bărbatul a fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x