Antena Căutare

Poliția avertizează în privința unei noi metode de fraudă cibernetică. La ce trebuie să fie atenți românii

Răufăcătorii recurg la o nouă metodă de fraudă cibernetică. Polițiștii îi avertizează pe români în privința abordării acestora.

colaj bătrân care vorbește la telefon în timp ce ține un card în mână, girofar de poliție, mână care iese din ecranul unui laptop și sustrage portofelul unui tânăr Galerie
Metodele de fraudă cibernetică, din ce în ce mai creative | Shutterstock

Metodele de fraudă cibernetică sunt din ce în ce mai creative și mai greu de depistat. Poliția încearcă să îi pună în gardă pe români, astfel încât să nu pice în capanele escrocilor.

Citește și: A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. Furtul autoturismelor face din nou victime

Poliția avertizează în privința unei noi metode de fraudă cibernetică. La ce trebuie să fie atenți românii

Potrivit unei surse, o nouă metodă de fraudă cibernetică a început să facă ravagii printre români. Poliția atrage atenția în privința răufăcătorilor care pretind că sunt de la departamentul antifraudă și cer datele cardurilor și codul de securitate.

Citește și: Mesajele de la curier, o nouă metodă de înșelăciune. Nu deschideți dacă primiți un astfel de SMS

Aceștia susțin că este vorba de o plată suspectă, astfel reușind să primească toate datele de care au nevoie pentru a comite frauda respectivă.

Această metodă îi are drept țintă pe clienții băncilor. Oamenii primesc un e-mail sau chiar și un SMS de la persoane care pretind că sunt de la departamentul antifraudă al vreunei bănci.

Citește și: O influenceriță a fost ținta unei fraude bancare. Care este cea mai nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card

Astfel, sub pretextul că au sesizat o plată suspectă, intră în posesia datelor de pe card și al codului de securitate. Profitând de panica de moment al cetățenilor, răufăcătorii fac rost de datele personale care le permit accesul în conturile respective.

Poliția trage un semnal de alarmă în privința acestei metode, cunoscută și ca spoofing. Este recomandat să fie verificată autenticitatea apelurilor, mesajelor și a e-mailurilor primite, mai ales când sunt în joc datele personale ori conturile bancare.

Citește și: O femeie din Craiova este acuzată de înșelăciune după ce s-a dat drept bărbat timp de șapte ani. A cerut și obținut 242.000 lei

„Într-un astfel de context, victimele sunt contactate de diverse persoane care se prezintă drept angajaţi ai departamentului antifraudă, din cadrul unor instituţii bancare din România. Apelurile sunt, de obicei, efectuate de pe numere de telefon similare cu cele ale unităţilor bancare.

Citește și: Un nou tip de înșelăciune: romance fraud. Cum își atrag victimele în relații romantice online. Avertismentele Poliției Române

Apelantul pretinde că există o plată suspectă şi solicită informaţii personale, datele de pe card şi codul de securitate pentru a anula acea tranzacţie. Este important să reţineţi că instituţiile bancare nu vă vor solicita niciodată informaţii personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS!” este mesajul transmis de Poliția Română.

Citește și: O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la bancomat

„Dacă aveţi orice îndoială cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactaţi direct instituţia bancară în cauză folosind numerele de contact oficiale”, mai adaugă Poliția.

Este deosebit de important ca oamenii să verifice atent cui împărtășeșc astfel de detalii pentru a nu se ajunge în situații neplăcute.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cine încasează cea mai pare pensie din România. Suma depășește 19.000 de euro net... Google a lansat un doodle nou pe 20 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x