Antena Căutare

Românii fac des această greșeală! Cum se pot reduce semnificativ prețurile facturilor de energie

În cazul multor români există o greșeală care îi costă scump fără ca măcar să realizeze acest lucru. Iată care este trucul care te poate ajuta să economisești banii pe care în mod normal i-ai fi plătit la factura de energie.

Imagine cu un bărbat care se uită îngrijorat la factura de energie Galerie
Românii fac des această greșeală! Cum se pot reduce semnificativ prețurile facturilor de energie | Shutterstock

Pentru că este o perioadă grea din punct de vedere financiar în această perioadă, tot mai mulți români încearcă să găsească câte o metodă pentru a reduce facturile la utilități. Pe lângă cunoscutele modalități prin care se pot economisii sume semnificative de bani, există și o variantă mai puțin știută de către români.

Citește și: Femeia care timp de doi ani a ieșit non stop la întâlnri cu bărbați pentru a economisi bani pe mâncare Ce sumă a reușit să strângă

Iată ce metodă mai puțin așteptată te poate ajuta să economisești bani la factura de energie.

Cum se pot reduce semnificativ prețurile facturilor de energie

Deși pare că nu are legătură cu factura la energie, curățatul frigiderului mai des este un factor esențial pentru obținerea unui preț mult mai mic decât de obicei.

Murdăria care se depune pe rafturi sau gheața din congelator sunt factori care duc la degradarea alimentelor mult mai rapid decât s-ar fi crezut, iar acest aspect este unul dintre cele care chiar contează extraordinar de mult, spun specialiștii.

Ceea ce nu mulți știu este faptul că în frigider există un loc care trebuie curățat foarte bine, și că prin menținerea lui cât mai curată, factura la energie nu va mai fi la același nivel crescut de până acum.

Conform santeplusmag.com, un frigider curat poate duce la un preț mult mai mic la factura de energie. Iată care este locul specific, dar și care sunt explicațiile specialiștilor.

Fiecare frigider are, de obicei în partea din spate, o zonă în care se regăsesc serpentinele de răcire, pe care cei mai mulți dintre români le ignoră cu desăvârșire. Acest mic detaliu este foarte important atât pentru buna funcționare a fiecărui frigider, cât și pentru consumul pe care îl are.

Citește și: O bătrână și-a pierdut viața după ce a primit o factură. Ce sumă exorbitantă trebuia să plătească

Serpentinele de răcire ale frigiderului sunt mult mai importante decât ar fi crezut românii. Acest accesoriu face frigiderul să consume mult mai mult curent atunci când este prăfuit și murdar și poate să conducă chiar și la stricarea acestuia mult mai repede decât este prevăzut.

Dat fiind faptul că aceste serpentine de răcire sunt mereu murdare și prăfuite, ele tind de obicei să funcționeze la o capacitate peste media admisă pentru a menține o temperatură scăzută în interior.

Atunci când se depășește capacitatea mediei admisă, frigiderul va avea un consum mult mai mare decât în mod normal, și, implicit factura va crește direct proporțional cu valoarea consumului dat.

Citește și: Trucurile pentru a avea o locuință călduroasă în această iarnă. Ce pot face românii pentru a primi o factură mai mică la gaze

Experții recomandă ca frigiderul să fie curățat mult mai des atât în interior, cât și in exterior, atât din punct de vedere igienic, cât și pentru a economisi bani la factura de la curent.

Totodată, specialiștii recomandă pentru curățarea serpentinelor de răcire este recomandat aspiratorul și o perie moale care permite pătrunderea în locuri mai puțin accesibile.

O româncă cu o meserie mai puțin populară în rândul femeilor i-a impresionat pe italieni. „Nu m-aș fi gândit niciodată”... Rezultate Loto 8 februarie 2024. Report în valoare de peste 30,82 milioane de lei după extragerile de joi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x