Antena Căutare

SRI, pregătiri speciale pentru vizita Papei Francisc. La Iaşi vor veni agenţi secreţi ai Gărzii Elveţiene

Papa Francisc la Iași. Pentru vizita istorică a lui Papa Francisc la Iași, Serviciul Român de Informații (SRI) ia măsuri speciale alături de agenți ai Gărzii Elevețiene care asigură protecția Suveranului Pontif.

Papa Francisc la Iași. Pentru vizita istorică a lui Papa Francisc la Iași, Serviciul Român de Informații (SRI) ia măsuri speciale alături de agenți ai Gărzii Elevețiene care asigură protecția Suveranului Pontif.

Vizita apostolică a lui Papa Francisc va începe mâine, 31 mai și va dura până pe 2 iunie. Suveranul Pontif va vizita orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Călătoria apostolică a lui Papa Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună!".

Vineri, 31 mai, Papa Francisc va fi în București, urmând ca sâmbătă, de 1 iunie, acesta să ajungă la Șumuleac-Ciuc și apoi la Iași, iar duminică, 2 iunie, Suveranul Pontif își va încheia vizita în țară la Blaj.

Echipa care asigură securitatea nemijlocită a Papei în vizita din România este formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, pregătiţi special pentru un astfel de eveniment. Securitatea la nivel naţional a întregii vizite este asigurată şi coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” format din instituţiile din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP”, se arată într-un comunicat al Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Vizita Papei Francisc în România – Securitatea Suveranului Pontif

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” face în aceste zile ultimele pregătiri pentru implementarea măsurilor de securitate ce se impun pe durata vizitei Suveranului Pontif.

Pregătirile cuprind controale de securitate antiteroriste (pirotehnice, nucleare, biologice, chimice), precum şi zboruri speciale, măsuri necesare în conformitate cu normele internaţionale. Astfel, Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj pentru a-i ajuta pe locuitori să își păstreze ritmul normal al vieţii cotidiene, dar şi în sprijinul celor sosiţi special cu prilejul acestor momente istorice.

Printre cei care vor asigura paza Suveranului Pontif se află și Poliția ieșeană, dar și Serviciul Român de Informații. Zilele acestea, cele două părţi aşteaptă agenţi secreţi din cadrul Gărzii Elve­ţiene, structură care asigură securitatea Papei Francisc. Aceştia vor pregăti şi supraveghea atent evenimentul de sâmbătă.

Jandarmeria atrage atenţia celor care vor veni să îl vadă pe Papă de o serie de recomandări şi obligaţii. „Accesul la toate evenimentele se va face după derularea măsurilor de verificare în filtrele de securitate amplasate în zonă.

Citește și:

4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece

Vizita Papei în România – Reguli pentru participanți

Participanţilor le este interzisă deţinerea, la vedere sau ascunse, a armelor de orice fel, inclusiv cuţite mici sau alte obiecte cu muchii ascuţite, materiale explozive ca petarde, torţe, artificii, recipiente sub presiune.

Mai mult decât atât, este interzisă deţinerea de băuturi alcoolice, substanţe iritant lacrimogene ca spray-uri, sau fiole, sau orice alte obiecte: bâte, beţe, bastoane din lemn, metal sau alte materiale, recipiente de sticlă, precum şi alte mijloace tehnice luminoase sau sonore care pot fi folosite pentru a tulbura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa publicului.

În plus, se recomandă participarea la evenimente fără bagaje voluminoase şi animale de companie“, au precizat repre­zentanţii Jandarmeriei Iaşi. Au­torităţile din Iaşi au alcătuit un Comitet Interministerial pentru Securitate cu intenţia de a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene în oraşele vizitate de Papa Francisc.

Citește și :

Restricții de trafic pentru vizita lui Papa Francisc la București. Ce străzi vor fi închise

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

Sursă foto: national.ro, radiocluj.ro

Tragedie pe Dunăre: șapte morți și 19 dispăruți după ce un vas s-a scufundat!... Prăpăd în Corabia! Peste 20 de copaci şi stâlpi de curent electric, doborâţi de vânt! Au fost avariate mașini. Foto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x