Antena Căutare

Stația de metrou Timpuri Noi din Sectorul 3 își schimbă numele. Care este noua denumire și de ce a fost schimbată

Veste nouă pentru bucureșteni. Stația de metrou Timpui Noi din Sectorul 3 își va schimba numele. Ce denumire va avea și care este motivul pentru care are loc această schimbare.

Imagine cu gura de metrou Timpuri Noi Galerie
Stația de metrou Timpuri Noi își va schimba numele | Shutterstock

Stația Timpuri Noi din Sectorul 3 al Capitalei urmează să își schimbe denumirea în urma unei propuneri care a fost votată favorabil de CA. Membrii Consiliului de Administrație al Metrorex au fost de acord cu această decizie, astfel încât vechea denumire urmează să își piardă rezonanța.

Citește și: Un călător a căzut pe linia de metrou, în stația Aviatorilor. Medicii au constatat ulterior decesul bărbatului

Stația de metrou Timpuri Noi își schimbă numele după 44 de ani

Octavian Udriște este noua denumire care va fi auzită de persoanele care circulă în trenurile de pe magistralele 1 și 3 în perioada următoare.

În prezent, stația Timpuri Noi din Sectorul 3 poartă denumirea unei vechi uzine românești înființată în anul 1864 care acum nu mai există. Spațiul unde fabrica și-a desfășurat activitatea este acum dat în folosința unor clădiri de birouri, dar și a unei zone rezidențiale.

Exact așa cum a fost dată în folosință în 1979, stația și-a păstrat elementele autentice de-a lungul timpului. Pereții sunt și astăzi îmbrăcați în faianță galbenă, roșie și albă, care reprezintă elementele cele mai reprezentative unei stații de metrou românești.

Citește și: O femeie din București a primit amendă în autobuz, cu toate că plătise biletul STB prin SMS. Cum a fost posibil așa ceva

Motivul pentru care va fi schimbată denumirea stației de metrou Timpuri Noi

Stația Timpuri Noi este una dintre primele stații de metrou din București deschise în anul 1979.

Metrorex a luat deja măsuri pentru implementarea noii denumiri, iar primul pas pe care îl vedem în aces sens este reprezentat de faptul că a fost instalată o plachetă de onoare în cinstea inginerului Octavian Udriște.

Octavian Udriște a lucrat timp de 19 ani în cadrul Metrorex și a ocupat funcția de director general în perioada 1994-1996. În prezent acesta are 88 de ani și se bucură de faptul că o stație de metrou îi va purta numele.

„Sunt onorat, nu am cuvinte să exprim sentimentele care mă cuprind” a declarat inginerul la momentul dezvelirii plăcuței de onoare.

Unul dintre motivele pentru care stația urmează să își schimbe denumirea este reprezentat de faptul că fabrica industrială care a fost sursa de insipirație la momentul inaugurării, în prezent nu mai există.

Un alt motiv susținut de Metrorex pentru care va apărea această schimbare este reprezentat de recunoștința avută față de specialistul în domeniul feroviar, Octavian Udriște, care este recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Citește și: Polițistă, cercetată disciplinar după ce a oprit un șofer. Ce adevăr rușinos s-a aflat despre omul legii, când s-au întâlnit

Cine este Octavian Udriște, cel care poartă noul nume al stației de metrou

Octavian Udriște a absolvit Facultatea de Mecanică- Secția Locomotive din cadrul Institutului de Căi Ferate din București în anul 1958. Acesta este apreciat pentru activitățile de implicare și dezvoltare a metroului din București și pentru faptul că de-a lungul vieții s-a dedicat doar domeniului transporturilor.

Pe lângă activitatea desfășurată în cadrul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București METROREX S.A., Octavian Udriște a ocupat și funcția de director al Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS în anul 1996 şi funcția de director al Departamentului de Transporturi la Siemens România din anul 1997 până în anul 2005.

O avocată din Vaslui a lovit un om cu mașina și s-a întors să-și recupereze oglinda. Ce antecedente penale are femeia... Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald despre situația t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x