Antena Căutare

Veste CATASTROFALĂ pentru toți bugetarii din România! După majorările financiare din ultima vreme, urmează DEZASTRUL

Ministrul de Finnaţe, Eugen Teodorovici, spune că toată lumea îşi doreşte o administraţie mai puţin numeroasă şi mai eficientă, dar ”când vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti, habarnişti şi neaveniţi”

Ministrul de Finnaţe, Eugen Teodorovici, spune că toată lumea îşi doreşte o administraţie mai puţin numeroasă şi mai eficientă, dar ”când vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti, habarnişti şi neaveniţi”. Întrebat unde a întâlnit rezistenţă în ceea ce priveşte reformarea administraţiei publice, Teodorovici a spus că „sistemul în sine reacţionează”.

Anunțul a fost făcut! Ce se va întâmpla, în următoarele zile, cu salariile bugetarilor?

„Este ceea ce nedorim cu toţii (o administraţie reformată - n.r.), vorbim de foarte mulţi ani de zile, dar când vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti şi de habarnişti şi de neaveniţi şi aşa mai departe. Din păcate, asta-i România, ţara în care trăim. Orice subiect, oricât de bun ar fi, tot timpul va fi cineva care să atace în mod nejustificat”, a spus Teodorovici.

În momentul în care i s-a amintit că nu este prima dată când aduce în discuţie o reducere a aparatului bugetar, fără ca acest lucru să fi fost pus în aplicare, ministrul a răspuns: „Am să vorbesc până când se va face acest lucru”.

Salarii cu 15% mai mari pentru anumiți bugetari! Cine va beneficia de sporuri

Întrebat unde se blochează acest demers de reformare a sistemului administraţiei publice, ministrul Finanţelor a spus că „sistemul reacţionează”. „Sistemul în sine reacţionează, e un sistem de ani de zile, de după revoluţie, s-a tot întărit, s-a tot extins şi reacţionează. Ca principiu, este normal să avem o astfel de abordare, cum o companie privată gândeşte vizavi de banul pe care-l are la dispoziţie, aşa şi statul, sau mai ales statul trebuie să facă dovada că banul public îl cheltuieşte aşa cum trebuie, cât mai eficient”, a mai spus Teodorovici.

Atenție, elevi! Subiectele pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat au fost PUBLICATE! Cum arată... Imagini în premieră! Ce a făcut Cristi Borcea în momentul în care DIICOT-ul a venit la ușa sa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x