Căutare Live

Salarii cu 15% mai mari pentru anumiți bugetari! Cine va beneficia de sporuri

În luna septembrie a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se stabilește că angajații aparatului bugetar care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază, solda de funcţie, salariul de funcţie sau indemnizaţia de încadrare.

În luna septembrie a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se stabilește că angajații aparatului bugetar care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază, solda de funcţie, salariul de funcţie sau indemnizaţia de încadrare.

Până acum, doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor. De acum, orice bugetar care deține un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat și boli rare va putea beneficia.

Va fi pusă în aplicare în luna octombrie

Hotărârea de Guvern a fost publicată pe 25 septembrie în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că sporul de 15% va fi acordat începând din luna octombrie.

Pentru a beneficia de sporul de 15%, bugetarii trebuie să ducă certificatul de încadrare în gradul de handicap la instituția la care lucrează.

Bonusuri pentru cei ce angajează persoane cu handicap

Statul vrea să încurajeze angajarea pesoanelor cu handicap. Angajatorii primesc, din luna iulie, o subvenție de la stat în valoare de 2.250 de lei dacă încadrează şomeri, tineri absolvenţi sau persoane cu handicap

Dobânda la credite va fi suportată de stat

Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat, familia sau persoana care are în îngrijire un copil cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suporta din bugetul de stat.

Persoanele cu handicap, asistenții personali ai acestora sau însoțitorii sunt scutiți de la plata rovinietei. Persoanele cu handicap sunt scutite de impozitul pe venit. Scutiri se mai aplică și la impozitul pe casă și terenul aferent, dar și pe mașină, în caz că dețin în proprietate.

E oficial! Ce se va întâmpla cu orice demers de schimbare a Codului Civil privind căsătoria între persoane de acelaşi se... Calendar ortodox. Tot cetrebuie să știi despre moaștele Sfintei Parascheva de la Iași...
Ultimele știri