Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ajut Eu

AjutEu! Lecție de viață la 13 ani! Nicole își dorește să poată merge, fără să mai depindă de mama ei

Când ai numai 13 ani şi fiecare pas este o luptă, dar găseşti forţa să zâmbeşti, te numeşti învingător. Aşa este Nicole, o fetiţă care a schimbat prea devreme jocul cu durerea. "Am învăţat din asta să fiu un om mai bun", ne-a mărturisit cu zâmbetul pe buze.

"Suferinţa m-a făcut un om mai bun" Sunt cuvintele unui copil care a strâns mai multe operaţii decât ani de viaţă. O lecţie de curaj şi un imbold să spunem AJUT EU.

Uneori, merita sa strabati o jumatate de tara, pana la Sighet, ca sa cunosti un astfel de copil. La cei 13 ani ai sai, e un model pentru multi oameni mari. O combinatie de fragilitate si forta cum rar iti e dat sa vezi.

Asa e Nicole, fata care a adunat mai multe operatii decat ani de viata. S-a nascut cu multiple tumori la ambele picioare si doar dupa 15 interventii reuseste sa mearga asa cum o vedeti. Pentru ea, fiecare drum pana la scoala si inapoi, acasa, e ca si cum ar urca un varf de munte. In ziua in care am intalnit-o, masina mamei era stricata.

Un chin necesar care, pe ele, le-a unit si mai tare printr-un cordon invizibil. Privind in urma, mama nu se plange insa ca ar fi fost ceva greu.

Poate ca a avut febra musculara la maini, dar asta a facut-o mai puternica. Poate ca i-au aparut mai multe riduri si cearcane. Dar i-au crescut si aripi de mandrie, ca ea e mama lui Nicole.

De la 2 ani, Nicole a stat mai mult prin spitale. În ţară, apoi în Germania şi Austria. Copila nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Familie înseamnă doar ea si mama. Doua inimi care bat, permanent, in acelasi ritm.

În urmă cu zece ani, copila a fost diagnosticată şi cu o boală gravă la rinichi, iar în timpul operaţiei, medicii i-au secţionat 2 nervi. O greşeală care i-a complicat si mai tare viata. Nu va putea face niciodata transplant. In schimb, e foarte important sa mai faca o operatie la picior. Daca mama va reusi, din venitul ei de numai 2 mii de lei pe luna, sa stranga 10 mii de euro.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro