AȘCHII CU VIN: rețeta pe care Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, ți-o recomandă!
Reţeta pe care v-o oferim azi, recomandată de însăși Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, este: așchii cu vin!
Publicat: Joi, 20 Aprilie 2017, 15:40 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:37Reţeta pe care v-o oferim azi, recomandată de însăși Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, este: așchii cu vin!
Ingrediente:
200 g făină,
4 gălbenuşuri,
o lingură de zahăr pudră,
o linguriţă de oţet,
50 ml vin,
sare, 200 g untură.
Cum se procedează: Se face un aluat că de tăiţei din făină, gălbenuşuri, oţet, vin, sare. Se frământă bine, apoi se lasă câteva minute să se odihnească. După aceea se întinde o foaie foarte subţire, din care se taie la rândul lor - oblic, să iasă un paralelogram - în bucăţi lungi de 8-10 cm. în mijlocul fiecărei bucăţi se face o crestătura prin care se trece aluatul (că la minciunele). Se prăjesc în untură încinsă. Se pun pe un şervett, să se scurgă grăsimea, apoi se aşază pe un platou, se presară zahăr pudra şi se servesc calde. Cu vin...