Rețeta Biluțe de cartofi cu legume, umplute cu cașcaval, piept de pui cu lămâie și mentă și sos tzatziki
Un preparat complex, dar delicios: Biluțe de cartofi cu legume și umplute cu cașcaval, piept de pui asezonat cu lămâie și mentă și sos tzatziki rece.
Publicat: Luni, 29 Octombrie 2018, 21:05 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:20Un preparat complex, dar delicios: Biluțe de cartofi cu legume și umplute cu cașcaval, piept de pui cu lămâie și mentă și sos tzatziki rece.
Ingrediente pentru rețeta Biluțe de cartofi cu legume, umplute cu cașcaval
- 8 cartofi medii
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 morcov mediu
- 3 ouă mari
- 100 g făină albă
- 100 g pesmet
- 100 g cașcaval
- 1 l ulei
- 50 gr unt
- 1 piept de pui dezosat și fără piele
- 1 castravete
- 500 g iaurt grecesc, cremos
- Sare
- piper
- praf de usturoi
- zeamă de lămâie
- mentă uscată
Mod de preparare pentru rețeta Biluțe de cartofi cu legume, umplute cu cașcaval
Pentru prepararea biluțelor de cartofi, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare, într-un vas încăpător.
Între timp, se taie ardeii mărunt, se dă morcovul pe răzătoarea mică, se toacă pătrunjelul și se taie cașcavalul în cuburi mici.
Când cartofii sunt fierți, se iau de pe foc, se scurg și se pasează cu telul. Se adaugă o parte din legumele și pătrunjelul tocat. Se adaugă două sau trei ouă și se amestecă compoziția, asezonând-o cu sare și piper, după gust. Se adaugă și puțină făină pentru a se lega compoziția, apoi se modelează biluțele.
Se pune uleiul la încins, se scufundă biluțele în el și se lasă până se rumenesc, apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante, pentru absorbția uleiului în exces.
Pentru prepararea sosului, se dă pe răzătoare un castravete și se stoarce de zeamă. Se adaugă iaurtul cremos, mărarul tocat, sare, piper și praf de usturoi sau usturoi tocat. Se acoperă cu folie și se lasă minim 10 minute la frigider, înainte de servire.
Pentru prepararea pieptului de pui, acesta se taie pe jumătate. Fiecare jumătate se crestează din loc în loc, la distanțe de 1 cm. Se asezonează bine cu zema de lămâie, mentă uscată, sare și piper. Se așază în tigaie, cu puțin ulei, sau unt, și se lasă să se rumenească pe o parte, apoi se întoarce și se rumenește și pe partea cealaltă. Ca să nu iasă uscat, e de preferat să fie pus un capac peste tigaie, în tot acest timp.
Când toate preparatele sunt gata, se servesc împreună.
Poftă bună!