Calamar umplut cu cartofi duci servit cu proseco cream sos
Hidratez Cramberry intr-un bol cu apa calduta.
Publicat: Luni, 21 Martie 2016, 15:43 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:41Ingrediente
- Calamari ¾- 4bucati
- Cartofi Dulci 800gr
- Cramberry-150gr(desidratate)
- Ceapa Shallot-200gr
- Coriandru-39gr
- Pesmet -150gr
- Lamaie Verde-1buc
- Sare
- Piper
- Petru Sos
- Proseco-1l
- Unt-500gr
- Smantana Lichida-Ellenvier -1l
- Ceapa Shallot-100gr
- Oister sos-1st(200ml)
- Pentru Decor
- Flori comestibile-30gr(as prefera cele cu petale mari si violete)
- Germeni de Praz-10gr
- Ulei masline-200ml
- Sare- 30gr
- Piper-15gr
Mod de preparare
1. Merisoarele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calduta.
2. Se curata si se spala calamarul in apa rece (atentie la cartilagiu).
3. Se curata si se spala cartofii dulci. Se rad pe ochiurile mari. Se curata ceapa si se taie marunt. Coriandrul se spala si se toaca marunt.
4. Untul se pune intr-un vas, pe foc. Cand devine transparent, se adauga cartofii si se soteaza, se adauga merisoarele si se lasa totul la foc mic. Se adauga coriandru si pesmetul, sare si pier si un strop de zeama de lamaie.
5. Calamarii se umplu cu compozitia de cartofi dulci, se rumenesc pe toate partile pana devin galbeni aurii, apoi se dau la cuptor (preincalzit), la 160 grade, timp de 8 minute.
6. Se curata si se taie marunt ceapa. Se soteaza in unt, dupa ce devine moale si lucioasa, se adauga proseco, se lasa pe foc pana se reduce la jumatate, apoi se adauga treptat smantana lichida si sosul de stridii, se asezoneaza cu sare si piper.
7. Se monteaza preparatul pe farfurie, se orneaza dupa gust si imaginatie.