Caracatiță cu sparanghel și piure de fava
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare o interesantă și delicioasă rețetă: Caracatiță cu sparanghel și piure de fava.
Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019, 20:28 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare o interesantă și delicioasă rețetă: Caracatiță cu sparanghel și piure de fava.
- 1 kg caracatiță
- 500 gr sparanghel
- 400 gr fava nefiartă
- 300 gr roșii cherry confiate
- Sare
- piper tricolor( roșu, alb, verde)
- oregano uscat
- 250ml ulei de măsline
- 1 ceapă roșie.
Mod de preparare pentru rețeta Caracatiță cu sparanghel și piure de fava
Fasonăm caracatița, o ungem cu ulei și o preparăm pe plită.
Curățăm sparanghelul, îl ungem cu ulei și îl preparăm pe plită.
Fierbem boabele fava cu o ceapă întreagă și 3 căței de usturoi până scade apa, apoi se blendează și se adaugă ulei de măsline până rezultă o pastă. Se potrivește gustul cu sare și piper.
Se păstrează câteva boabe de fava pentru décor.
Roșiile cherry se trag la tigaie stropite cu puțin ulei.
Se servesc împreună toate aceste preparate.