Carne în sos de piper, un preparat cu care îi vei surprinde pe cei din jur! De ce să gătești banal când poți face adevărate minuni culinare?
Te-ai săturat de clasicul ostropel și vrei să pregătești o rețetă delicioasă și rapid de făcut? Atunci sosul de piper e perfect pentru tine!
Publicat: Joi, 27 Aprilie 2017, 08:21 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:36Te-ai săturat de clasicul ostropel și vrei să pregătești o rețetă delicioasă și rapid de făcut? Atunci sosul de piper e perfect pentru tine!
Ai nevoie de:
- Carne (cotlet de porc, pulpă de porc)
- Piper măcinat și piper boabe
- Ulei de măsline
- Smântână
- Vin alb
Cum se face:
Se prăjesc bucățile de carne în ulei de măsline până se rumenesc, apoi se scot din tigaie pe o farfurie separată.
În uleiul rămas se toarnă jumătate de pahar de vin, o lingură de piper boabe, sare și piper după gust. Când vinul a ascăzut se pune o linguriță de făină, pentru a îngroșa sosul. Se pune carnea peste sos și se lasă la fiert în jur de 10-15 minute.
La final se toarnă 50-100 grame smântână și se amestecă până la omogenizare.
Poftă bună!