Clătite cu umplutură de mere caramelizate
Clătitele sunt printre cele simple deserturi, dar ceea ce le fac delicioase sunt umpluturile, iar aceste clătite cu umplutură de mere caramelizate, sunt pur și simplu deosebite!
Publicat: Marti, 08 Mai 2018, 22:55 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Clătitele sunt printre cele simple deserturi, dar ceea ce le fac delicioase sunt umpluturile, iar aceste clătite cu umplutură de mere caramelizate, sunt pur și simplu deosebite!
Ingrediente pentru clătite cu mere caramelizate și foarte aromate
- Pentru aluat:
- 400 g făină
- 50 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- puțin ulei
- 750 ml lapte
- 350 ml apă minerală
- coaja de la o portocală răzuită
- Pentru umplutură:
- 1,5 kg mere
- 200 g zahăr
- 1 anason stelat
- cuișoare întregi
- scorțișoară măcinată
Mod de preparare clătite cu mere caramelizate și foarte aromate
Pentru aluatul de clătite, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, până devin ușor spumoase. Adăugăm laptele și coajă rasă de portocală, apoi făina și la final apa minerală. Omogenizăm bine aluatul de clătite și îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.
Pentru umplutură, dăm merele pe răzătoarea mare și le punem la caramelizat cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli, la foc mai mic. Amestecăm periodic pentru a se carameliza uniform, iar când încep să-și schimbe culoarea, adăugăm anasonul stelat, cuișoarele și spre final, scorțișoara. Stingem focul și lăsăm compoziția să se tempereze, timp în care preparăm clătitele.
Ungem o tigaie antiaderentă cu foarte puțin ulei, o încingem la foc mediu și cu un dispenser sau un polonic, întindem pe toată baza ei o peliculă subțire de aluat. Lăsăm clătita să se rumenească frumos pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte. Procedăm la fel pentru fiecare clătită.
După ce terminăm de preparat clătitele le umplem cu merele caramelizate și intens aromate, le împăturim la margini, apoi le servim.