Cod file la vid, cu anghinare, fenicul și sos de arpagic verde
Publicat: Marti, 14 Februarie 2017, 09:11 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 22:51Ingrediente
- 950 g cod file, curățat
- 850 g anghinare ierusalim, curățate
- 4 bucăți de fenicul
- 4 buchete de arpagic proaspăt(chives)
- 50 g ghimbir
- un buchet de pătrunjel
- ulei
- lamaie
- cimbru proaspat
- 500 g smântână lichidă
- Sare
- Piper
- stock de pește
- 5 căței de usturoi
- 300 ml vin alb sec
- 4 esalotas
Mod de preparare
Se pune fileul de cod, într-o pungă la vidat cu ulei de măsline, sare și piper.
Apoi, preîncălzim apa la aproximativ 58 de grade și îl gătim, aproximativ 7 minute.
Îl scurgem și îl rumenim în tigaie, pentru 2 minute.
Curățăm anghinarea și o tăiem în bucățele mici, după care o preparăm în unt la foc lent, apoi o condimentăm. Luăm feniculul și îl feliem subțire și îl păstrăm în apă cu gheață.
Punem la prăjit esalotas cu usturoi și ghimbir, după care, adăugăm vin și fierbem preparatul până obținem reducția dorită.
Adăugăm smântâna și mai lăsăm preparatul pe foc, câteva minute.
Punem sosul într-o thermomix cu arpagicul și le mixăm, după care trecem sosul obținut, prin sită.
Rețetă concurent: Romocea Pastrana Hernandez Lucian Danut