Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant
Pentru iubitorii preparatelor din carne de pui, o delicioasă rețetă: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant.
Publicat: Miercuri, 04 Septembrie 2019, 18:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:09- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor din carne de pui, o delicioasă rețetă: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant.
Rețeta Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant - Ingrediente
- 1 kg copănele de pui
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos bechamel:
- 100 g unt
- 100 g făină
- 750 ml lapte
- sare
- piper alb
- nucșoară
- 2 căței de usturoi
- 100 g parmezan ras
- verdeață: mărar, pătrunjel, frunze de busuioc
Rețeta Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant - Preparare
Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei încins, până se rumenesc bine și devin crocante. Apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante, pentru a elimina excesu de grăsime.
Pentru sosul bechamel se pune untul la topit într-un vas încăpător, un wok de exemplu.
Se adaugă usturoiul curățat și răzuit și frunzele de busuioc rupte, apoi făina și se amestecă intens până când făina absoarbe tot untul topit.
În alt vas, se pune laptele la fiert cu un praf de sare.
Se diluează făina, treptat, cu laptele fierbinte, amestecând intens până la omogenizare.
Se potrivește gustul cu sare, piper alb măcinat și nucșoară.
Copănelele de pui se vor adăuga în sosul bechamel cu 6-8 minute înainte de a stinge focul.
La final, se adaugă și parmezanul ras și verdeață tocată.
Vedeți și rețeta Piept de pui in sos Bechamel!