Rețetă de gem de rubarbă și căpșuni fără semințe
Gemul de căpșuni este adorat oricum, dar în combinație cu rubarbă și fără semințe este foarte fin și delicios și se poate folosi chiar și la deserturi, pe post de jeleu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020, 17:13 | Actualizat: Luni, 24 Aprilie 2023, 10:51Foarte în trend sunt acum rețetele de gem sau dulceață în care se combină fructele pentru arome și texturi deosebite.
Ingrediente pentru rețeta de Gem de rubarbă și căpșuni fără semințe:
- 1 kg rubarbă curățată
- 1,5 kg căpșuni coapte
- 1,5 kg zahăr
- zeama de la o lămâie mare
Mod de preparare pentru rețeta de Gem de rubarbă și căpșuni fără semințe:
Rubarba curățată și tocată cuburi se trece prin robot pentru a se mărunți.
Se spală bine căpșunile, se scurg foarte bine și se curăță de frunze. Se toacă în cuburi și se amestecă cu rubarba.
Se adaugă zahărul, zeama de lămâie și se amestecă bine toate, apoi se dau la rece pentru câteva ore. Periodic se mai amestecă pentru a se forma sirop.
Cutește și: Rețeta Dulceață de rubarbă, simplă, delicioasă și frumos colorată
Se pun, apoi, la fiert și se lasă până se pătrund fructele și se topește tot zahărul, înlăturând spuma care se formează.
Când ingredientele sunt bine înmuiate se trec printr-o sită deasă pentru a înlătura semințele de la căpșuni.
Gemul astfel obținut se mai fierbe pentru aproximativ 8-10 minute, apoi se va pune fierbinte în borcane sterilizate.
Borcanele cu gem de rubarbă și căpșuni se închid ermetic cu capacele și se învelesc în pături. Se lasă acolo până se răcesc și se pot trece în cămară.
Pe aceeași temăPentru o culoare frumoasă a gemului, se vor alege lujeri de rubarbă de culoare roșie.
Gemul de rubarbă și căpșuni fără semințe va avea un gust dulce-acrișor și o aromă deosebită
Spor și poftă bună!