Antena Căutare

Rețete cu căpșuni. Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni. Trucuri pentru o culoare perfectă.

Nu putem rata în plin sezon al căpșunilor cele două rețete cu căpșuni pentru cămara noastră: dulceață de căpșuni și gem de căpșuni, ambele naturale, fără conservanți.

Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni

Ce trebuie să știm înainte de a ne apuca de preparat dulceață de căpșuni și gem de căpșuni:

  • În primul rând, trebuie să alegem fructe coapte si aromate, zemoase și nealterate.
  • Când spălăm căpșunile nu trebuie să le îndepărtăm codițele, pentru că se vor îmbiba cu apă.
  • Nu facem gem sau dulceață din mai mult de 2 kg de căpșuni o dată. Astfel, acestea fierb mai repede și fructele își vor păstra aroma și vor avea o culoare frumoasă.
  • Punem dulceața, sau gemul fierbinți în borcane,direct de pe foc. Nu stingem focul, îi reducem intensitatea la minim, pentru ca dulceața sau gemul să-și păstreze temperatura.

Rețeta Dulceață de căpșuni - Ingrediente:


Articolul continuă după reclamă
  • 2 kg căpșuni
  • 2 kg de zahăr
  • 200 ml apă
  • zeama de la 2 lămâi

Rețeta Dulceață de căpșuni - Preparare

Spălăm căpșunile, le scurgem bine și le îndepărtăm codițele.

Punem apa cu zahărul și zeama de la cele două lămâi,l a fiert, într-un vas cu pereți dubli.

Lăsăm siropul să fiarbă până începe să se lege bine, aproximativ 15 minute, apoi adăugăm căpșunile și le lăsăm să fiarbă 5 minute, timp în care îndepărtăm spuma care se formează.

Stingem focul și lăsăm căpșunile în sirop aproximativ 30 de minute, după care le strecurăm. În acest timp ele își vor lăsa aroma în sirop.

Punem din nou siropul la fiert și îl fierbem până se reduce consistent și trece testul picăturii pe farfuria rece.

Adăugăm din nou căpșunile în sirop, le mai fierbem 5 minute, după care punem dulceața de căpșuni în borcanele sterilizate.

Înfiletăm capacele și acoperim borcanele cu pături, lăsându-le așa până se răcesc. Apoi le etuchetăm și le trecem în cămară.

Citește și: Rețeta Sirop de căpșuni și Rețeta Nectar de căpșuni

Rețeta Gem de căpșuni - Ingrediente:

  • 2 kg căpșuni
  • 750 gr zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

Rețeta Gem de căpșuni - Preparare

Spălăm căpșunile, le scurgem bine, le îndepărtăm codițele și le feliem în jumătăți sau sferturi.

Le punem într-o cratiță cu pereți dubli și adăugăm zahărul peste ele. Le acoperim și le lăsăm la rece aproximativ o oră, amestecându-le din când în când pentru a-și lăsa siropul.

După acest interval, adăugăm zeama de lămâie și transferăm vasul pe foc. Fierbem gemul de căpșuni, mai întâi la foc mare până atinge punctul de fierbere și reușim să îndepărtăm spuma. Apoi micșorăm intensitatea focului spre minim și fierbem gemul până se reduce la jumătate.

Citește și: Rețeta jeleu de căpsuni. Cel mai gustos jeleu de casă

Punem gemul fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm capacele și le acoperim cu pături.

Le lăsăm așa până se răcesc, apoi le trecem în cămară, etichetate cu data preparării.

Desert rapid și delicios cu căpșuni. Spumă de căpșuni cu bezea italiană... Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x