De ce e bine să torni puțină bere în compoziția de clătite. După ce o să afli, doar așa le vei prepara de acum încolo
Cum faci cele mai delicioase clătite pentru tine și pentru familia ta? Ei bine, există un ingredient, berea, care, adăugat în aluat transformă desertul într-un adevărat deliciu culinar. Iată rețeta:
Publicat: Vineri, 02 Martie 2018, 18:24 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:00Cum faci cele mai delicioase clătite pentru tine și pentru familia ta? Ei bine, există un ingredient, berea, care, adăugat în aluat transformă desertul într-un adevărat deliciu culinar. Iată rețeta:
Ingrediente (6 portii):
- 2 linguri unt
- 400 ml lapte
- 3 oua
- 100 faina
- 1 varf de cutit sare
- 50 ml bere
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Topesti untul si il amesteci cu laptele, faina si sarea pina obtii un aluat omogen si subtire. Il acoperi si il lasi sa stea cel putin 30 de minute la rece.
Apoi adaugi in aluat 100 ml bere pentru a iesi mai pufoase clatitele.
Pui ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat) si lasi sa se incinga la foc mediu. Torni apoi aluat cu un polonic mic in tigaie.
O inclini ca sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi il coci 1 minut. Intorci clatita si mai lasi 30 de secunde.
Rastorni clatita pe o farfurie intinsa si o acoperi cu folie. Repeti operatiunea pana se consuma tot aluatul (circa 12 clatite).
Daca umpli clatitele cu dulceata de capsuni, poti adauga in aluat si 1 lingura de zahar.