Dovlecel umplut cu orez sălbatic și ciuperci
Publicat: Marti, 19 Septembrie 2017, 18:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:22Ingrediente
- 200 g orez sălbatic
- 1 ceapă, mare
- 600 ml apă
- 4 dovlecei, medii
- puțin piper
- 750 g ciuperci conservate
- 200 g cașcaval
- 20 g sare
- 100 g roșii cherry
- 10 linguri ulei
Mod de preparare
Se pune, într-o oală, apă la fiert cu puţină sare, se adaugă orezul şi se fierbe pentru 15 minute.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă ciupercile şi se prăjesc.
Se strecoară orezul şi se prăjeşte pentru un minut împreună cu ceapă şi ciupercile, pentru a se întrepătrunde aromele.
Dovleceii se taie în două şi li se scoate miezul cu o lingură.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Dovleceii se umplu cu compoziţia de orez, se rade caşcavalul deasupra şi se aşează în tavă, apoi se dau la cuptorul preîncălzit până se rumenesc, pentru aproximativ 25 de minute.
Între timp, roşiile cherry se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei încins pentru câteva minute, cu 3 frunzuliţe de busuioc.
Se aşază în farfurie dovleceii umpluţi şi sosul de roşii cherry lângă ei.