Dulceață de rubarbă, simplă, delicioasă și frumos colorată
Cu gust dulce-acrișor și culoare plăcută, dulceața de rubarbă ne poate poate răsfăța diminețile servită pe felii de pâine tartinate cu unt, dar poate fi folosită și la diverse prăjituri, torturi, sau tarte.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 15 Mai 2020, 19:59 | Actualizat: Vineri, 15 Mai 2020, 20:31Pentru a obține o culoare plăcută a dulceții de rubarbă, trebuie să alegem tije de rubarbă rozacee, altfel, dulceața va avea o culoare galben-verzuie. Însă va fi la fel de gustoasă în ambele cazuri.
Rețeta Dulceață de rubarbă - Ingrediente:
- 1 kg tije de rubarbă
- 1 kg zahăr
- 150 gr apă
- 1 lămâie
Rețeta Dulceață de rubarbă - Preparare
Mai întâi spălăm bine tijele de rubarbă și le decojim trăgând ușor de fibrele de la capete, sau ajutându-ne de un curățător de legume.
Nu aruncăm cojile ci le punem la fiert cu apa și zahărul, pentru că în ele va rămâne o parte din culoarea rozacee și este păcat să o pierdem.
Tijele de rubarbă curățate le tocăm rondele.
Fierbem siropul până capătă consistență și trece testul picăturii, așa cum am explicat și la Rețeta Dulceață din flori de soc.
Îndepărtăm cojile de rubarbă și adăigăm rondelele de rubarbă. Le fierbem împreună cu siropul și zeama de la o lămâie pentru 10 minute, nu mai mult pentru că se pătrund rapid.
Nu omitem să îndepărtăm și spuma care se formează în timp ce fierbe dulceața de rubarbă.
Dulceața de rubarbă se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid cu capacele din dotare și se păstrează în pături până se răcește.
Opțional, dulceața de rubarbă se poate aromatiza cu vanilie, cu scorțișoară, sau cu ghimbir.