Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Dulceață din flori de soc. O rețetă de dulceață ce te cucerește cu aroma ei

Dacă nu ați încercat până acum să preparați dulceață din flori de soc, nu mai ezitați, pentru că veți fi foarte încântați de așa aromă minunată!

Dulceață din flori de soc

Pe lângă socata mult adorată și siropul concentrat din flori de soc, își poate face loc în cămară și această delicioasă și foarte aromată dulceață din flori de soc.

Despre soc și beneficiile acestuia asupra sănătății organismului puteți citi AICI!

Ce ne trebuie pentru Rețeta de dulceață din flori de soc:


  • 500 gr flori de soc
  • 1 kg zahăr
  • 750 ml apă
  • 1 lămâie mare, bio

Cum preparăm rețeta de dulceață din flori de soc

Florile de soc, proaspăt culese se separă cu multă atenție de pe ciorchini și se scufundă în apă rece. Se clătesc bine și se scurg.

Pregătm un sirop clasic pentru dulceață din apă cu zahăr. Fierbem siropul pentru 15-20 de minute, la foc mic, adăugând și coaja de la lămâia bine spălată. Adăugăm doar partea galbenă, tăiată în bucăți mari, pentru a o putea îndepărta.

Citește și: Cum se prepară Sirop concentrat de soc și Socată

Când siropul trece testul picăturii pe farfuria rece, îndepărtăm coaja de lămâie și adăugăm florile de soc. Despre testul picăturii, dacă nu se știe cum se face, se ia o farfurie și se tine 10 minute la frigider. Apoi, se ia cu lingurița din siropul de pe foc și se picură pe farfurie. dacă picătura rămâne sub formă de biluță și nu se întinde pe farfurie, siropul este gata.

După adăugarea florilor de soc, se fierbe dulceața pentru aproximativ 20 de minute, la foc mic.

Citește și: Rețetă de Dulceață din fructe de soc

Se adaugă și zeama de lămâie.

Dulceața din flori de soc se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu pături. Se lasă acolo până se răcesc, se etichetează, apoi se trec în cămară.

Să vă fie de folos!

Video