Egg Roll
Publicat: Luni, 18 Septembrie 2017, 19:15 | Actualizat: Sambata, 06 Martie 2021, 23:29Ingrediente
- 15 ouă
- 100 ml smântână de gătit
- 1 pachet foi de plăcintă
- 400 g bacon
- 1 căpățână de usturoi,
- 400 g smântână 32%
- sare
- piper
- ulei
- o legătură de patrunjel
- oregano
Mod de preparare
Se bat ouăle până devin spumoase, apoi se adaugă smântâna pentru gătit și se bat în continuare pănă se omogenizează compoziția.
Se pune ulei la încins, se adaugă bucățile de bacon și se lasă să se rumenească ușor, apoi se adaugă compoziția de ouă și se amestecă, obținănd astfel niște jumări, care se condimentează cu sare și piper.
Se pregătesc foile de plăcintă, câte 3, ungându-se fiecare cu unt sau ulei, se așază straturi de jumări peste ele și se împăturesc precum sarmalele.
Mai întâi se prăjesc ușor în ulei încins, apoi se dau la cuptor pentru o rumenire uniformă.
Din usturoi pisat cu sare, piper și puțin ulei se prepară un mujdei care se diluează cu smântână și se asezonează cu frunze de pătrunjel și oregano.
Rulourile cu ouă se servesc alături de sosul de usturoi.