Enchiladas
Publicat: Marti, 26 Septembrie 2017, 19:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:21Ingrediente
- 8 lipii pentru tortilla
- 600 gr sos Taco
- 500 gr carne de vită, tocată
- 400 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 3 buc. ardei gras colorat( galben, verde, roșu)
- ulei de măsline
- 250 gr Jalapeno
- 1 lămâie
- 300 gr ceapă roșie
- sare
- piper
- 100 gr porumb, conservă
- 1 salată iceberg
- 300 gr cașcaval clasic
- 1 roșii
- 2 buc ardei iute, verde
- 1 castravete
- 100 gr usturoi
- 2 buc avocado
Mod de preparare
Punem 100 ml ulei de măsline într-un vas, la încins, apoi adăugăm carnea tocată și amestecăm până este pătrunsă.
Tocăm ceapa,ardeiul gras și jalapeno, julien și le adăugăm în vas împreună cu sosul Taco.
Le lăsăm să se prepare bine și le asezonăm cu sare și piper.
Spre final, în ultimele 2-3 minute, adăugăm porumbul și usturoiul pisat.
Presărăm cașcaval peste lipii, punem și din amestecul de ingrediente, le rulăm, le așezăm în tăvi, câte două, le ungem cu sos taco și presărăm cașcaval pe deasupra, apoi le dăm la cuptor pentru 5 minute, sau până se gratinează cașcavalul.