Ficăței de pui trași la tigaie cu dulceață de ceapă roșie și pate pe brioșe sărate. Toate bune și gustoase de nici nu știi cu care să te delectezi mai întâi.
Publicat: Vineri, 03 Noiembrie 2017, 16:54 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:32Dacă nu știi ce să gătești și pe cei dragi să-i uimești, încearcă această rețetă de ficăței de pui trași la tigaie cu dulceață de ceapă roșie și pate pe brioșe sărate și papilele lor vor fi maxim delectate.
Ingrediente
- Pentru preparare ficăței și pate:
- 2 kg ficat de pui
- sare
- piper
- ulei
- 200 ml vin
- 200 g unt
- 5-6 căței de usturoi
- 200 ml smântână de gătit
- Pentru dulceața de ceapă roșie:
- 500 g ceapă roșie
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 100 g zahăr
- 200 ml vin roșu
- 1 lingură oțet balsamic
- 50 g cireșe confiate
- sare
- Pentru preparare brioșe:
- 3 ouă
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1linguriță zahăr
- 1 plic praf de copt
- sare
- Pentru servit:
- salată de roșii cu mult pătrunjel
Mod de preparare ficăței de pui trași la tigaie cu dulceață de ceapă roșie și pate pe brioșe sărate
Preparare ficăței și pate
Se pune uleiul la încins și se adaugă ficățeii bine curățati și câțiva căței de usturoi. Se lasă să se rumenească, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă, se adaugă și puțin unt, apoi puțin vin și se înăbușă sub capac, pentru câteva minute. Se ridică, apoi, capacul, se asezonează ficățeii cu sare și piper și se lasă să se rumenească pe toate părțile. Se păstrează ficățeii cei mai rumeni și frumoși, iar restul se trec prin blender, cu unt și smântână și se transformă în pate.
Preparare dulceață de ceapă roșie
Se toacă ceapa julien și se călește în puțin ulei. Când începe să se pătrundă, se adaugă zahărul și un praf de sare. Se amestecă intens pentru a se carameliza uniform, apoi se stinge cu oțetul balsamic, iar peste câteva minute se adaugă vinul. Se lasă să fiarbă până se reduce consistent. Se potrivește gustul cu puțin piper și sare.
Preparare brioșe
Se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă laptele și uleiul. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă, treptat, în compoziția de ouă. Opțional se poate pune puțin parmezan sau cașcaval ras. Se distribuie aluatul rezultat în forme mici de brioșe si se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute, sau până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.
Se servesc ficățeii de pui cu dulceață de ceapă roșie, brioșe garnisite cu pate și salată de roșii cu pătrunjel.