Mufete. O rețetă inspirată din bucătăria angoleză
Dacă v-ați plictisit de preparatele clasice pe bază de pește, încercați rețeta Mufete, un preparat inspirat din bucătăria angoleză!
Publicat: Marti, 27 Noiembrie 2018, 20:34 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:45Dacă v-ați plictisit de preparatele clasice pe bază de pește, încercați rețeta Mufete, un preparat inspirat din bucătăria angoleză!
Ingrediente pentru rețeta Mufete
- 4 păstrăvi medii
- 250 g fasole albă, prefiartă
- 6 banane gigante
- 4 cartofi dulci
- Manioc
- 3 lămâi
- parunje,
- 2 castreveți mari
- 3 cepe
- 3 roșii verzi
- 2 ardei verzi
- usturoi
- sare
- ulei de măsline,
- busuioc
- frunze de dafin
- rozmarin
- piper
- cimbru
- ginger
- oregano
Mod de preparare pentru rețeta Mufete
Păstrăvii se curăță și se pun la marinat cu usturoi, sare, lămâie, ulei de măsline și um mix de ierburi aromatizate. Se lasă la marinat aproximativ 15 minute, apoi se dau la cuptor, la la 200 de grade, pentru aproximativ 25 de minute.
Într-o tigaie mare se pun la prăjit bananele, cu maniocul și cartofii dulci.
În altă tigaie se pun la înăbușit, în ulei de palmier, ceapa și usturoiul, asezonate cu sare, frunze de dafin, apoi se adaugă fasolea albă prefiartă. Le lăsăm la foc mic, până rezultă un sos consistent.
Într-un vas, se adaugă roșiile verzi, castraveții, ceapa, gingerul și pătrunjelul, toate tocate și le asezonăm cu zeamă de lămâie, sare și ulei de măsline.
Se servește peștele cu ingredientele prăjite într-o farfurie, iar fasolea si salata într-un bol mic ceramic.
Poftă bună!