Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja
Constantin Popoiu, un fotograf de 28 de ani din București a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă spectaculoasă de mușchiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja, o combinație de igrediente ce au dat foarte bine în farfurie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 18 Septembrie 2020, 13:49 | Actualizat: Vineri, 18 Septembrie 2020, 14:38Constantin Popoiu, un fotograf de 28 de ani din București a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă spectaculoasă de mușchiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja, o combinație de igrediente ce au dat foarte bine în farfurie.
Iată ingredientele pentru Rețeta de muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja:
- 1 kg mușchiuleț de vită
- 1 grenguță de rozmarin
- 100 gr unt
- sare și piper
- coriandru
- Pentru salsa roja:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 kg roșii
- 200 gr ardei iuți
- 300 gr ceapă
- 2 căpățâni de usturoi
- Pentru polenta cu verdețuri:
- 400 gr mălai
- 1 lingură sare
- 1 l lapte
- 2 legături de pătrunjel verde
- 2 legături de ceapă verde
- 50 gr unt
Mod de preparare pentru Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja
Se pune puțin unt într-o tigaie și se asteaptă sa se încingă. Se pune muschiulețul de vită alături de o crenguță de rozmarin, și se lasă câte 2 minute pe fiecare parte. După aceea se introduce în cuptorul încins. pentru 8-10 minute, la 200 de grade. Se scoate muschiulețul și se lasă să se odihnească 10 minute, acoperit, î inainte de a fi servit.
Intre timp se prepară polenta cu verdețuri. Se pune laptele la fiert cu sare, iar când începe să fiarbă se adaugă mălaiul, și se amestecă intens până absoarbe tot laptele. Se adaugă verdețurile tocate, iar spre final de fierbere, un cub de unt.
Pentru salsa roja, se trec toate ingredientele prin blender, apoi se gătesc într-o tigaie cu ulei de măsline, încins și se asezonează cu sare, piper și coriandru.