Orez cu lapte ca la mama acasă! Gustul copilăriei se poate obține chiar la tine în bucătărie!
Ți-e poftă de o porție gustoasă de orez cu lapte? Atunci iată ce trebuie sa faci!
Publicat: Joi, 11 Mai 2017, 16:17 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ți-e poftă de o porție gustoasă de orez cu lapte? Atunci iată ce trebuie sa faci!
- 100 grame orez cu bob rotund
- 350 ml lapte 3.5 grasime
- 1 baton vanilie
- 2 piersici din compot
- 100 gr fructe de padure
- 1 ou
- 200 grame zahar
- 1praf de sare
- 1 plic gelatina maruntita
- 50 ml smantana de gatit
- 50 grame unt
Cum se face?
Se pun 300 ml de lapte la fiert impreuna cu lastarul decojit de vanilie si un praf de sare. Se aduce la fiert dupa care se pune 100gr zahar se lasa un minut pana se dizolva apoi se adauga orezul "in ploaie" si se mesteca usor. Se da la foc foarte mic si se mesteca din cand in cand pt a nu se lipi. Dupa aproximativ 10 minute se ia depe foc si se acopere cu un prosop curat sau cu un tifon nou. Se lasa asa timp de 10 minute
Din piersici se face un piure aromat cu semintele din batonul de vanilie astfel : se pun piersicile scurse bine in blender...semintele de vanilie, 50 ml de lapte cald si 10 gr de unt si se blendeaza timp de 2 minutele la viteza mare
Caramelul: se topeste zaharul ramas intr-o craticioara iar in momentul in care incepe sa devina maroniu se adauga smantana de gatit. Se amesteca energic apoi se adauga untul si se continua amestecarea timp de 1 minut. Se lasa la racit (atenție cand puneti smantana!)
Pentru jeleu: se pune gelatina in 50 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute la hidratat . Fructele de padure se baga in blender cu jumatate de cantitate de apa, se blendeaza bine de tot apoi se prin sita pt a indeparta toate impuritatile...se pune intr-un recipient si se fierbe timp de 1-2 minute. Se ia de pe foc si lasa la racit pana la 50 de grade. Se adauga gelatina si se amesteca incet pt a nu face "spuma" se da iar prin sita si se intinde pe o tava de plastic. Se da frigider si de lasa timp de 10-15 minute pt "inchegare"