Pan-Seared Chilean Sea Bass
Publicat: Luni, 13 Februarie 2017, 08:27 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:36Ingrediente
- 4 porții a câte 200gr de pește Chilean Sea Bass(Sau Sea Bass de Marea Nordului. filetat și fără piele)
- sare
- piper alb, negru și roșu
- 250 ml ulei de măsline extra virgin
- 1 legătură tarhon proaspăt
- 1kg cartofi noi
- 500 gr unt de bună calitate ( gen president)
- 250 gr ardei capia roșu copti decojiti
- 250 ml oțet balsamic
- 3-4 căpățâni (bulbi) de fenicul proaspăt
- 2 portocale
- 1l oțet de vin alb, natural
- 1 plic foi de dafin
- 1 plic ienibahar
- 1 plic de star anice
- 1plic boabe de coriandru
- 1 plic boabe de muștar uscate
- 4 lămâi
- 1 kg zahăr alb de trestie
- 10 gr sofran
- 500 gr unt clarifiat
- 500 ml smântână lichidă prntru gătit
- 500 ml vin alb demisec
- 3-4 shallots ceapă
- 1 borcan muștar boabe
- 1 legătură mărar proaspăt
- micro herbs si flori comestibile
Mod de preparare
Se fierb mai întâi cartofii, se condimentează, se sfărâmă ușor și se amestecă cu tarhonul.
Se prepară un sos beurre blanc, clasic.
Într-un vas larg, pe foc, se adaugă haşmele, oţetul şi vinul și se fierb, până când se obține o reducție.
Se adaugă untul tăiat în bucățele și se amestecă energic cu un tel, până se obține un sos omogen, care se va acoperi cu o folie până în momentul servirii.
Se face o marinată fiartă din apă, oțet, zahăr, portocale, ienibahar, boabe de coriandru foi de dafin, iar în aceasta se opărește bulbul de fenicul.
Se condimentează peștele, se prăjește în tigaie, apoi se servește pe pat de cartofi, cu sosul mentionat mai sus.