Papanași
Publicat: Luni, 11 Septembrie 2017, 20:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 1 kg brânză de vaci, proaspătă
- 6 ouă
- 1 kg făină albă
- 500 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 500 g smântână
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 38 ml esență de migdale
- migdale crude
- un borcan dulceață de afine
- puțină mentă proaspătă
- 4 flori comestibile
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu puțină sare și 250 g zahăr, se încorporează ouăle, 250 g smântână, coajă rasă de lămâie și portocală, suc de lămâie și portocală, iar la final, se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se frământă un aluat ferm care se lasă la odihnit 20-30 de minute, apoi se formează gogoșele care se prăjesc în baie de ulei încins.
Din restul de smântână, frișca lichidă, zahăr și esență se prepară un sos prin mixarea acestora.
Se așază gogoșelele pe farfurie, iar peste ele se toarnă sosul de frișcă, dulceață de afine și se decorează cu migdale, mentă și flori comestibile.