Căutare Live

Roxana Blenche, plating de senzație pentru o rețetă specială de papanași, la BeautiFood, pe AntenaPlay

În al doilea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Roxana Blenche a prezentat o rețetă specială de papanași, pe care o știe de la bunica ei din Maramureș.

Roxana Blenche a pregătit papanași ca la Maramureș le BeautiFood

Antena 1

În cadrul celui de-al doilea episod de BeautiFood, proiect susținut de Băcănia Faină, Roxana Blenche a gătit papanași specifici zonei de Maramureș. Fosta finalistă de la Chefi la cuțite a creat și un plating cu totul deosebit pentru preparatul său, deoarece gustul și vizualul trebuie să se împletească pentru a crea o farfurie perfectă.

„Este o rețetă specială pe care am învățat-o de la bunica mea. Suntem obișnuiți să mâncăm papanași ca la Moldova: cei prăjiți în ulei. Papanașii de la Maramureș sunt fierți și serviți cu pesmet și zahăr”, a explicat Roxana Blenche.

Ingredientele pentru rețeta de papanași fierți de la Roxana Blenche

Roxana Blenche a precizat că pentru rețetă are nevoie de:

  • griș
  • lămâie
  • zahăr vanilat
  • ouă
  • pesmet
  • zahăr normal
  • căpșuni
  • brânză de vaci
  • mentă proaspătă

Fosta concurentă de la Chefi la cuțite a specificat că brânza de vaci a luat-o de la Băcănia Faină, pentru că avea nevoie de brânză fără zer.

Citește și: Roxana Blenche, plating excepțional pentru un mic dejun delicios, la Beautifood pe AntenaPlay

Cum prepară Roxana Blenche papanașii de la Maramureș

Roxana Blenche a pus aproximativ 300 de grame de brânză de vaci într-un bol, peste care a adăugat 2 ouă, zahăr vanilat (30 de grame), un praf de sare, o lingură de zahăr normal și coaja de la o lămâie. A lăsat de-o parte bolul și a pus o oală cu apă la fiert.

Ulterior, în bolul cu ingrediente a adăugat griș și a amestecat foarte bine. După ce s-a omogenizat compoziția, Roxana Blenche a amestecat cu mâna pentru a simți textura compoziției are nu trebuie să fie lipicioasă.

„Dacă punem prea puțin griș în compoziție, atunci când punem papanașii la fiert, ei o să se destrame. Dacă este prea mult griș o să fie tari ca piatra”, a atras atenția Roxana Blenche.

„Bunica mea îmi făcea frecvent rețeta asta și mie și surorii mele când eram mici”, și-a amintit Roxana Blenche în timp ce a s-a apucat să formeze biluțe din compoziția pe care a realizat-o.

„Sunt precum chiftelele. Puteți să le faceți de ce dimensiuni doriți. Mie îmi place să fie de o dimensiune mai mică, pentru că atunci putem să facem și platingul mult mai frumos”, a preciat Blenche.

Cât timp a așteptat să fiarbă apa, Roxana Blenche s-a ocupat de pesmet.

„Pentru pesmet avem nevoie de o tigaie pe care o punem pe foc, adăugăm pesmet, undeva la 100-150 de grame și punem și 50 de grame de zahăr. Iar acum trebuie să prăjim pesmetul. Trebuie să avem grijă să nu se ardă, pentru că se poate arde foarte ușor. Și trebuie să amestecăm în continuu. După ce este gata, scoatem pesmetul într-o tavă și lăsăm să se răcească”, a explicat fosta concurentă de la Chefi la cuțite.

După ce apa a început să fiarbă Roxana Blenche a pus papanașii în ea.

„Pregătim o farfurie cu hârtie prosop, ne dăm seama când sunt gata atunci când ei se ridică la suprafață”, a spus Roxana Blenche în timp ce a scos papanașii și i-a așezat pe hârtia de copt.

Ulterior, Roxana Blenche a trecut papanașii prin pesmet.

Roxana Blenche a făcut și un plating deosebit, cu mentă, căpșuni, coajă de lămâie și flori comestibile.

Acum, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De semenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.

Parteneri
Zacuscă de vinete cu ardei copți
Catine.ro
Ultimele știri
x