Pară cu mousse de cafea și ciocolată
Publicat: Marti, 26 Septembrie 2017, 18:46 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:21Ingrediente
- 5 pere
- 200 ml vodka
- 3 lămâi
- 2 buc. ghimbir proaspăt
- 50 g gelatină
- 300 g cafea măcinată
- 200 g ciocolată neagră
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă
- 1 plic zahăr pudră, vanilat
- 500 g miez de nucă
- 1 borcan miere
- 1 legatură frunze de mentă, proaspătă
- 200 ml ulei
- sare
- 2 pungi gheață
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 g boabe de cafea
Mod de preparare
Într-o oalĂ încăpătoare, pe foc, punem cam 2 l de apă, 200 ml vodka, câteva felii de lămâie și felii de ghimbir.
Adăugăm perele curățate, pe grătar, deasupra oalei și le acoperim cu capac.
Hidratăm 10 g de gelatină în apă rece, după 5 minute turnăm o ceașcă de cafea fiartă și amestecăm până se dizolvă gelatina.
Într-un bol cu gheață, punem un alt bol mai mic cu ulei dat la rece, cu puțină sare, în care picurăm câte un strop din amestecul de gelatină cu cafea.
Mousse-ul de cafea și ciocolată se prepară din 150 ml de cafea proaspăt preparată, în care dizolvăm 50 g de ciocolată neagră.
Separat, mixăm 100 ml de smântână pentru frișcă cu 2 linguri de zahăr pudră.
Apoi adăugam amestecul de cafea și mixam bine.
Preparăm un crumble din nuci, miere și suc de lămâie cu care vom decora desertul.