Paste penne cu sos de roșii, vinete și capere. Un preparat rapid și ușor și pe placul tuturor!
Atunci când ne este foame și suntem în criză de timp, cel mai la îndemână de preparat sunt pastele, iar rețeta de paste penne cu sos de roșii, vinete și capere, este una cu adevărat delicioasă.
Publicat: Marti, 09 Ianuarie 2018, 14:21 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci când ne este foame și suntem în criză de timp, cel mai la îndemână de preparat sunt pastele, iar rețeta de paste penne cu sos de roșii, vinete și capere, este una cu adevărat delicioasă.
Ingrediente
- 500 gr paste penne
- 2 vinete mari
- 800 gr roșii în bulion
- 100 gr capere
- 1 căpățână usturoi
- 50 gr muguri pin
- 200 gr mozzarella
- 1 ardei iute
- sare
- ulei de măsline
- busuioc
Mod de preparare paste penne cu sos de roșii, vinete și capere
Roșille se paseaza și se pun la fiert în ulei de măsline.
Se adaugă 4-5 căței de usturoi răzuiți, sare și 2-3 frunze de busuioc.
Se fierb până rezultă un sos scăzut, apoi se adaugă caperele și mugurii de pin.
Vinetele se curăță, se toacă în cuburi și se prăjesc în baie de ulei, la foc iute, până devin aurii.
Se scot pe un șervet absorbant, se lasă să se răcească, apoi se adaugă în sosul de roșii.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurg și se adaugă peste sosul de roșii cu vinete.
Se mai amestecă de câteva ori pe foc, apoi se servesc calde decorate cu mozzarella rasă, sau cuburi, muguri de pin, frunze de busuioc și rondele de ardei iute.