Pături cu brânză și jumări, o rețetă de bulz reinterpretată
Nimeni nu va refuza așa pături cu brânză și jumări! Este o rețetă de bulz reinterpretată.
Publicat: Luni, 07 Mai 2018, 21:35 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 18:01Nimeni nu va refuza așa pături cu brânză și jumări! Este o rețetă de bulz reinterpretată.
Ingrediente pentru Pături cu brânză și jumări
- 1 kg mălai
- apă
- sare
- 200 g slănină afumată
- 500 g bacon feliat subțire
- 500 g brânză frământată, de oaie
- 500 g smântână
Mod de preparare Pături cu brânză și jumări
Punem 2 l de apă cu sare la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm mălaiul în ploaie și amestecăm continuu până avem o mamaligă de consistența dorită.
Prăjim slănina tăiată cubulețe până devine crocantă.
Așezăm îi boluri, în straturi alternative: mamaligă, brânză, jumări, brânză și ultimul strat de mămăligă.
Scoatem mamaliga astfel pregătită și o învelim în felii de bacon după care o mai dăm la cuptor pentru 5 minute.