Pentru că ne place Rețeta de Gulaș unguresc, să ne delectăm și cu o rețetă de Ciorbă gulaș!
Pentru că este iarnă și sunt recomandate, pentru hidratare, ciorbele și supele, să ne delectăm cu o delicioasă Ciorbă gulaș!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Ianuarie 2020, 11:18 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Rețeta de Ciorbă gulaș, este asemănătoare cu clasica Rețetă de gulaș unguresc, dar merită preparată, pentru că iarna avem nevoie de hidratare, iar zeama fierbinte este mai mult decât ideală.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Ciorbă gulaș:
- 1 kg rasol de vită
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi
- 1 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 200 g suc de roșii
- 100 g pastă de ardei dulce
- 50 g pastă de ardei iute
- 50 ml ulei
- 4 l apă
- sare și piper
- pătrunjel verde
Rețeta de Ciorbă gulaș - Preparare.
Rasolul de vită se porționează în bucăți mai mari care se fierb în apă clocotită cu sare, timp de aproximativ 15 minute.
Apoi se scurge apa, se clătește bine carnea cu apă caldă, la fel se clătește și vasul si șe pune din nou la fiert, în apă fierbinte.
Se lasă la fiert până când se pătrunde bine, apoi se toacă în cuburi și se adaugă legumele curățate și rocate tot în cuburi.
Cartofii se vor adăuga mai târziu, când restul legumelor sunt aproape pătrunse.
- Vedeți și Rețeta de Ciorbă gulaș cu găluște!
După ce și cartofii sunt ușor pătrunși, se adaugă pasta de ardei și sucul de roșii.
Se mai lasă ciorba gulaș să fiarbă 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare, apoi se stinge focul și se adaugă pătrunjelul verde, tocat.
Poftă bună!