Piept de rață cu piure de păstârnac, coulis de fructe și morcovi caramelizați
Publicat: Marti, 12 Septembrie 2017, 19:51 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 6 jumătăți de piept de rață
- 50 g sare
- 50 g piper
- O legătură cumbru
- Pentru piure:
- 800 g rădăcină de păstârnac
- 2 cartofi albi, medii
- 2 cepe galbene, medii
- 50 g sare
- 200 g unt
- 400 g smântână vegetală Gran Cucina
- Pentru coulis:
- 200 g zmeură
- 200 g mure
- 100 g zahăr
- 1 lămâie
- Pentru preparare morcovi:
- 6 morcovi
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- Pentru decor:
- 6 fire pătrunjel
- 6 fructe phyalis
- 6 fire creson verde
- 1 portocală
Mod de preparare
Prepararea piureului de păstârnac.
Se curăță legumele și se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt bine fierte, se scurg și se trec prin blender, împreună cu untul, apoi se pune smântâna și se trece piureul prin sită.
Între timp se prepară și sosul de fructe.
Se pun fructele la fiert împreună cu zahărul, apa și zeama de lămâie și se lasă să fiarbă 5 minute, după ce au atins punctul de fierbere, apoi se lasă la răcit.
Se trec mai întâi prin blender, apoi prin sită.
Prepararea pieptului de rață
Pieptul de rață se fasonează și i se îndepărtează excesul de grăsime, se crestează pe partea cu piele, apoi se condimentează cu sare, piper și cimbru.
Se rumenește într-o tigaie fără grăsime, mai întâi pe partea cu piele pentru 6 minute, apoi pe cealaltă parte, pentru 2 minute, după care se continuă prepararea lui, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru alte 8 minute.
Prepararea morcovilor
Se curăță morcovii și se taie în bastonașe aproximativ egale, apoi se prepară într-o tigaie cu apă, zahăr și unt.
Îi lăsăm pe foc până se evaporă apa și se caramelizează frumos.
Se feliază pieptul de rață în rondele și se așază pe platouri alături de restul ingredientelor.
Se decorează cu elementele de decor.