Piersici umplute, un desert delicios și aspectuos, pe care-l va adora orice pofticios
Publicat: Joi, 06 Iulie 2017, 07:58 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:30Vreți să vă încântați familia și musafirii cu un desert mai altfel decât ceva clasic, dar sunteți în pană de idei? Nimic mai potrivit decât niște piersici umplute, un desert delicios și aspectuos, pe care-l va adora orice pofticios.
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 600 g făină
- 2-3 linguri lapte rece
- 1 linguriţă bicarbonat sau amoniu
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- coajă de lămâie
- Crema:
- 200 gr unt
- 100 g ciocolată
- 250 g gem de caise
- 50 g nuci măcinate sau migdale
- aluatul scobit de la piersici
- Decor:
- 200 ml lapte
- 150 gr zahăr
- colorant alimentar galben şi roşu
- frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru aluat amestecăm ouăle cu zahărul, apoi cu untul moale, adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie și, treptat, făina.
Obținem un aluat ferm pe care îl mai diluăm cu puțin lapte rece, apoi îl dăm la frigider 20 de minute.
După acest timp, modelăm aluatul în biluțe cam cât o piersică și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm una față de cealaltă.
Coacem piersicile la 180 de grade pentru 30 de minute.
Le lăsăm să se răcească, le tăiem în două și le scobim câte o parte din interior, atât cât ar ocupa sâmburele.
Preparăm crema.
Topim untul cu ciocolata și lăsăm compoziția să se tempereze, apoi adăugăm nucile măcinate și gemul de caise, precum și aluatul scobit, sfărâmat.
În funcție de gustul cremei, dar și de gustul fiecăruia, mai adăugăm, sau nu, zahăr.
Umplem jumătățile de piersici cu cremă, le lipim două câte două, apoi le trecem prin lapte amestecat cu colorant alimentar și prin zahăr tos.
Le așezăm pe un grătar sau un platou și le dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi le putem servi.
Le decorăm cu frunzulițe de mentă.
Să vă fie de folos!