Pogăcele cu jumări și chimen. Niște aperitive delicioase, bune de ronțăit în timp ce lucrăm!
Inspirate din bucătăria ungurească, aceste pogăcele cu jumări și chimen, au devenit foarte populare printre aperitivele meselor festive, în sezonul rece.
Publicat: Luni, 08 Ianuarie 2018, 08:30 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Inspirate din bucătăria ungurească, aceste pogăcele cu jumări și chimen, au devenit foarte populare printre aperitivele meselor festive, în sezonul rece.
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 gr jumari
- 150 gr lapte dulce
- 100 gr untură de porc, sau 150 ml ulei
- 500 gr făină
- 20 gr drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare pogăcele cu jumări și chimen
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr până la lichefiere, apoi se adaugă puțin lapte cald și o lingură de făină și se lasă la la loc cald, până se activează bine drojdia.
Jumările se trec prin mașina de tocat și le amestecă cu câte o priză de piper și chimen, măcinate.
Când drojdia s-a activat, se adaugă 1 ou, sare, untura, sau uleiul, laptele și făina.
Se frământă un aluat ferm și nelipicios, care se lasă la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.
Se întinde, apoi, pe masa de lucru înfăinată, într-o foaie subțire.
Se unge foaia cu pasta de jumări și se împachetează în 3 sau patru, apoi se dă pachetul la rece, acoperit cu folie, pentru 15 minute.
Se intinde, apoi, într-o foaie de aproximativ 2 cm din care se decupează rondele și se așază în tava tapetată cu hârtie.
Se amestecă bine un ou cu un praf de sare și se ung pogăcelele cu el, iar deasupra se presară chimen.
Se coc pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Să vă fie de folos!