Pui indian cu orez șofranat
Publicat: Luni, 09 Octombrie 2017, 19:22 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:16Armonie, culoare și sățietate într-o rețetă de pui indian cu garnitură de orez.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- 250 gr orez cu bob lung, basmati
- 10 gr șofran pudră
- 2 buc. ardei gras, galben
- 2 buc. ardei gras, roșu
- 2 buc. ardei gras, verde
- 10 gr sare fină
- 10 gr piper
- 2 buc. ardei iute, roșu
- 2 buc. ardei iute, verde
- 2 legături pătrunjel verde proaspăt
- microplante pentru decor
- 1 căpățână de usturoi
- 5 cepe medii
- 300 gr roșii cherry
- 25 gr chilli
- 25 gr curry
- 10 gr piper
- 15 gr sare fină
- 300 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Preparare pui indinan
Se spală pieptul de pui și se taie în fâşii de 1 cm.
Se rumeneşte în ulei încins până se evaporă sucul din el şi carnea devine albă.
Se adaugă ardeii graşi, coloraţi, tăiaţi julien, ceapa tăiată în cuburi mari, usturoiul tăiat mărunt şi se trag la tigaie, împreună cu pieptul de pui, la foc mediu.
Se adaugă curry după 2 minute,apoi chilli, ardeii iuţi tăiaţi rondele subţiri şi 50 ml apă.
Nu se ţin mult pe foc, maxim 5 minute, pentru a rămâne legumele al dente.
La final se adaugă roşiile cherry, se asezonează cu sare, piper şi se amestecă uşor, apoi se stinge focul şi se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Preparare garnitură
Se pune o oală la fiert cu 1500 ml de apă, în care se adaugă şofran.
Când începe să fiarbă, se adaugă orezul.
Se fierbe orezul pentru 8 minute, la foc mediu spre mare urmărind să rămână al dente.
După ce orezul este fiert, se stinge focul, se scurge, se adaugă înapoi în oală şi se asezonează cu sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt.